User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-05-14

Presència de Déu

Déu està dins meu, donant-me l'existència. Assaboreixo per un moment aquesta presència: en el meu cos, en el meu esperit, en el meu cor i en tota la meva vida.

Llibertat

Si Déu em volgués parlar a través de la vida, estaria al cas? Si Ell volgués asserenar-me o interpel•lar-me, me n'adonaria? Ara que espero amb anhel la seva arribada, demano la gràcia de ser més lliure de les pròpies preocupacions i més obert a la seva Paraula.

Consciència

Prenc consciència de com he viscut les últimes hores, dies i setmanes. I de la manera com l'Esperit del Senyor hi ha estat present, moltes vegades sense adonar-me'n.

Paraula de Déu

Joan 15,9-17

Jesús va dir als seus deixebles:

- Tal com el Pare m'estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor. Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Si ahir l’evangeli ens parlava de vida, confiança i llibertat, avui l’evangeli d’aquesta festa de sant Maties ens parla d’alegria, d’amor i d’escollir. Veiem doncs com aquests dos evangelis (Jo 10, 1-10) i el d’avui ens ofereixen tot un ventall d’expressions i de vivències que Jesús ens ofereix: vida, confiança, llibertat, alegria, amor, sentir-se escollit…
  • Sant Ignasi en els Exercicis proposa diverses maneres de pregar. Una d’elles és la consideració del sentit de les paraules, ‘mastegar-les’, assaborir-les…
  • Diu així: “esté en la consideración desta palabra tanto tiempo, quanto halla significaciones, comparaciones, gustos y consolación en consideraciones pertinentes a la tal palabra, y de la misma manera haga en cada palabra”. Tant és així que parla de que la persona que prega segueixi amb la mateixa paraula si troba gust en ella encara que es passi tota l’hora de pregària amb ella… : “si la persona que contempla cada palabra del texto hallare en una palabra o en dos tan buena materia que pensar y gusto y consolación, no se cure pasar adelante, aunque se acabe la hora en aquello que halla”
  • Us convidem, així, a fer la prova d’aquesta manera de pregar amb l’evangeli d’avui… detenint-nos en cada paraula que ens ressoni, deixant que brollin en el cor significats, imatges...
  • Llorenç Puig sj

Conversa

Amb humilitat i senzillesa confio al Senyor les meves pors i esperances.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús