User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-05-15

Presència de Déu

Durant uns moments fixo l'atenció en la meva respiració. És el ritme de la vida que m'acompanya d'una manera discreta però incessant. Quan m'aturo és quan en prenc consciència. Amb Déu em passa una cosa semblant. Només aturant-me, ni que sigui un moment, puc percebre la seva presència discreta i incessant que em dóna la Vida.

Llibertat

Puc centrar-me avui en una cosa concreta: preocupació, obligació, problema... que em treu lucidesa i pau. El Senyor no elimina els problemes d'una manera màgica, però sí que pot donar força i llum perquè no arribin a ofegar-me

Consciència

Prenc consciència de tots els béns rebuts de formes tan diverses: somriures, gestos, paraules... En reconec la font i en dono gràcies, tot disposant-me a llegir la seva Paraula

Paraula de Déu

Joan 12,44-50

Evangeli de Joan 12,44-50
Jesús va proclamar:
- Els qui creuen en mi, més que creure en mi, creuen en el qui m’ha enviat; i els qui em veuen a mi veuen el qui m’ha enviat. Jo, que sóc la llum, he vingut al món perquè ningú dels qui creuen en mi no es quedi en la fosca. Als qui escolten les meves paraules i no les guarden, no sóc jo qui els condemno, perquè no he vingut a condemnar el món, sinó a salvar-lo. Els qui em rebutgen a mi i no acullen les meves paraules, ja tenen qui els condemnarà: és la paraula que jo he predicat, la que els condemnarà el darrer dia, perquè jo no he parlat pel meu compte; el Pare mateix que m’ha enviat, m’ha manat què havia de dir i de predicar. I sé que el seu manament és vida eterna. Per això, tot el que jo dic, ho dic tal com el Pare m’ho ha comunicat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús acaba de fer un primer balanç de la seva actuació. És un balanç força ombrívol (12,37-43). Però tancarà la primera part de l’evangeli tot recollint el missatge cristològic més important i positiu de tot l’evangeli. Aquest missatge, posat en boca de Jesús, diu: “qui m’ha vist a mi, ha vist el Pare que m’ha enviat”. Jesús és un agent amb plens poders que ha vingut a revelar que Déu és Pare de tothom i, en aquest sentit, ha vingut a salvar el món. És a dir, ha vingut a revelar (amb fets –signes; i mots –paraules) el projecte que Déu té per a tota la humanitat i per a tota la història humana. I aquest projecte de plenitud i de joia és el que anomena aquí “manament”. Per tant, “el manament” no és una obligació imposada sinó que és un pla de plenitud per a tots els homes i dones d’aquest món. En una paraula, com diu el text, és vida que no s’acaba. Vet aquí un resum del missatge central de l’evangeli segons Joan que dóna al lector una visió ben positiva de la tasca fonamental de la vida de Jesús. D’aquesta forma la primera part de l’EvJn es clou amb una nota molt positiva del seu missatge central.
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

La pregària és diàleg d'amor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús