User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-06-11

Presència de Déu

Déu està dins meu, donant-me l'existència. Assaboreixo per un moment aquesta presència: en el meu cos, en el meu esperit, en el meu cor i en tota la meva vida.

Llibertat

Algú digué una vegada: «Un tros de fusta sense forma no hauria arribat mai a ser una escultura admirada per tots, si no fos perquè el geni de l'artista va veure-hi un munt de possibilitats».
Demano la gràcia de fer-me disponible a la seva voluntat.

Consciència

Prenc consciència del fet que no hi ha res com un moment de felicitat viscut amb profunditat; que no hi ha res com una llibertat centrada només en Ell

Paraula de Déu

Mateu 5,13-16

Jesús va dir als seus deixebles:
Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi.
Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d'una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • La sal serveix per donar gust als aliments i, antigament, per conservar-los. Per això molts aliments es salaven!
  • “Vosaltres sou la sal de la terra” vol dir que els seguidors de Jesús tenim una doble missió. 1) Procurar que la vida pròpia, la del meu entorn i la de tot el món sencer tingui “gust”, sentit de plenitud segons el desig del nostre Pare Déu. 2) Procurar de “conservar” i donar plenitud a la terra, a la societat, a l’entorn, al món que se’ns ha encomanat.
  • Cal arrodonir i completar, amb la nostra humil participació, la creació i la salvació que Déu ens ofereix com a conseqüència del seu Amor i de l’entrega incondicional del seu Fill, Jesucrist. Si no enfoquem la vida en aquesta línia... No serem feliços ni farem feliços als altres. La nostra vida la viurem amb mediocritat, arrossegadament... Només servirà perquè la gent la “trepitgi”.
  • Jesús també ens diu que som “la llum del món”. La llum serveix per a dues coses fonamentalment. 1) Per a il·luminar el camí propi i el dels altres. 2) Com a indicador de per on està el camí, pistes d’aterratge dels avions a les nits, o per on hi ha perills que cal evitar, els fars dels ports marítims. 3) Cal que la nostra vida sigui llum perquè ajudi a indicar i il·luminar el camí de la vida per tal que tothom el vegi més clar. Cal també que amb la nostra llum, reflex de la mateixa llum de Jesús, indiquem on hi ha els perills que cal evitar.
  • Tant de bo que anem enfocant la vida d’aquesta manera. Llavors tots glorificarem el nostre Pare del cel.
  • Xavier Rodríguez sj

Conversa

Conversa amb Jesús: Ensenya'm la font que et feia viure amb total fidelitat i llibertat amb el Pare.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús