User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-06-14

Presència de Déu

Lentament, vaig entrant en la serenor del silenci. Intento adonar-me de com Déu hi és present. Aquí i ara. En allò que faig, en les persones amb qui em trobo i en les situacions que visc diàriament. Com fer que aquesta presència sigui significativa per a mi?

 

Llibertat

Les mil petites angoixes són sovint expressió de mil petites desconfiances respecte a Déu. Demano ser des-centrat d'aquestes angoixes per a sentir-me absolutament en les seves mans.

Consciència

Sabent que Déu m'estima incondicionalment, repasso amb sinceritat de cor el darrer dia o els darrers dies. Amb els seus petits o grans fets i els sentiments que han despertat en mi. Hi ha alguna cosa per a donar-ne gràcies? Ho faig. Hi ha alguna cosa de la qual no estic satisfet? En demano perdó.

Paraula de Déu

Mateu 5,27-32

Jesús va dir als seus deixebles:

Ja sabeu que es va dir: No cometis adulteri. Doncs jo us dic: Tothom qui mira la dona de l'altre amb desig de posseir-la, ja ha comès adulteri amb ella en el seu cor. Si l'ull dret et fa caure en pecat, arrenca-te'l i llença'l; val més que es perdi un dels teus membres que no pas que tot el teu cos sigui llençat a l'infern. I si la mà dreta et fa caure en pecat, talla-te-la i llença-la; val més que es perdi un dels teus membres que no pas que vagi a parar a l'infern tot el teu cos.

També es va dir: Si algú es divorcia de la seva dona, que li doni un document de divorci. Doncs jo us dic: Tothom qui es divorcia de la seva dona, fora del cas d'una relació il·legítima, l'empeny a l'adulteri, i el qui es casa amb una repudiada comet adulteri.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’Evangeli d’avui és de difícil comprensió (al menys m’ha semblat a mi tantes vegades com he topat amb aquest Evangeli). Ens parla de la complexitat de les relacions humanes i de la integritat de les persones en quan que, hi ha moltes vegades, disparitat entre el que hem de fer (cap), el que s’ha de fer (cor), i el que fem finalment (mans); i és que ens trobem en mig d’una societat on els valors semblem “líquids”.
  • Crec que Jesús, ens parla de la greu responsabilitat que tenim els cristians amb el que diem i fem, amb el que pensem que s’ha de fer i no fem; amb el que callem per vergonya, por o no tenir el pensament clar i segur. I sobretot en temes d’igualtat de gènere, de drets socials, injustícia, violència domèstica, ecologia, i un llarg etc.
  • Tenim molt a dir i fer, començant pels de casa; ens cal una transformació interior que ens porti a aquest equilibri entre el cap, el cor i les mans i Jesús ens marca el camí: La persona humana abans de res!
  • Joan Carles Nicuesa

Conversa

Recordo que estic encara en presència de Déu. Imagino a Jesús al meu costat i li parlo de tot allò que bull en el meu cor, de tot allò que ocupa la meva ment. Ho faig amb franquesa i confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús