User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-06-14

Presència de Déu

No hi ha res comparable a la seva presència. Per sentir-la vaig fent sense presses un lloc per a Ell en el meu interior.

Llibertat

Demano fer de la meva vida un cant de lloança. Que tota la meva vida sigui benedicció per a Déu i per als altres. Reposo en les seves mans per a ser transformat en do seu.

Consciència

En la seva amorosa presència recordo el darrer dia. Moment a moment. Imatges, paraules, esdeveniments. Observo les llums i la molta bondat, en dono gràcies. Observo també les ombres, amb actitud d'humilitat i perdó

Paraula de Déu

Mateu 5,27-32

Jesús va dir als seus deixebles:

Ja sabeu que es va dir: No cometis adulteri. Doncs jo us dic: Tothom qui mira la dona de l'altre amb desig de posseir-la, ja ha comès adulteri amb ella en el seu cor. Si l'ull dret et fa caure en pecat, arrenca-te'l i llença'l; val més que es perdi un dels teus membres que no pas que tot el teu cos sigui llençat a l'infern. I si la mà dreta et fa caure en pecat, talla-te-la i llença-la; val més que es perdi un dels teus membres que no pas que vagi a parar a l'infern tot el teu cos.

També es va dir: Si algú es divorcia de la seva dona, que li doni un document de divorci. Doncs jo us dic: Tothom qui es divorcia de la seva dona, fora del cas d'una relació il·legítima, l'empeny a l'adulteri, i el qui es casa amb una repudiada comet adulteri.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús avui ens parla del joc net i de capacitat d’escollir sense fer trampa. Les seves paraules anaven dirigides a una societat que situava la moral en els fets externs, prescindint de les intencions reals. El que importava era el compliment i no la intenció.
  • Joc net significa situar el valor moral en el cor de la persona. Déu mira el nostre cor i és precisament el cor el que dóna valor o contravalor a les nostres accions. Benaurats els net de cor, desgraciats els de cor fals. Som cridats a la honradesa interior, a que la nostra vida manifesti vertaderament els valors interiors, la correspondència entre intencions i fets.
  • Per tal de que resti clar aquest valor el Senyor pedagògicament inventa l’alternativa d’una salvació, encara que sigui sense una mà o un ull, que no pas la condemnació amb les dues mans o els dos ulls. Molt fort, certament, i molt clar. Joc net. Inoblidable imatge pedagògica.
  • Jesús mai va enganyar, mai va mentir, mai es va corrompre. Era transparent, amable, sincer, directe i net. Aquest és el nostre model; participem d’Ell i som moguts per seu Esperit a esdevenir la seva presència en una societat a la que hi ha molta falsedat, trampa i mentida.
  • Jesús Renau sj

Conversa

Allò que he après, allò que encara no veig clar... tot ho comparteixo amb Jesús, que al meu costat no deixa un sol moment d'escoltar-me i acollir-me amb un amor infinit.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús