User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-06-16

Presència de Déu

Assegut davant la pantalla, tanco els ulls durant uns moments. Pot ajudar-me repetir interiorment, diverses vegades i al ritme de la respiració una senzilla salutació: «Senyor, Déu de la Vida, aquí em tens».

Llibertat

Per a apropar-me al qui pateix com un germà, amb profund respecte i compassió. Allibera'm, però, Senyor, de les espiritualitats que fan del patiment l'únic objectiu. Si estàs allà no és pas perquè t'agradi (ens agradi) sinó perquè res del que és humà no t'és (no ens és) estrany.

Consciència

Vaig passant pel record les persones amb les quals m'he anat trobant durant aquestes darreres hores. Com les he tractat? He estat prou acollidor? Dono gràcies per tots aquests rostres, demano perdó per estar massa sovint centrat en mi mateix.

 

Paraula de Déu

Joan 16,12-15

Jesús va dir als seus deixebles:
»Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara us serien una càrrega massa pesada. Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera. Ell no parlarà pel seu compte: comunicarà tot el que senti dir i us anunciarà l'esdevenidor. Ell em glorificarà, perquè allò que us anunciarà, ho haurà rebut de mi. Tot el que és del Pare és meu; per això he dit: "Allò que us anunciarà, ho rep de mi."

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • El fragment de l’evangeli d’avui és una conjuminació de verbs en present, sobretot en futur i alguns condicionals i subjuntius que ens aboquen tots a una vivència de ser estimats i de tenir esperança.
 • Si ens fixem en els presents, la deliciosa frase del principi: “encara tinc moltes coses per dir-vos”, deliciosa en el sentit que Jesús, Aquell en qui hem cregut, és un ésser que expressa desig de comunicar-se, i deliciosa en la seva preocupació, perquè si ho digués tot, potser seria una càrrega massa pesada per nosaltres, quanta delicadesa! Sap com som!
 • Un altre present: “Tot el que és del Pare és meu”, expressa una unitat que a nosaltres ens convida a la confiança, la unió total entre Pare i Fill, Aquell de qui ens hem fiat és U amb el Pare. I, al final, l’anunci que ens farà l’Esperit Sant, “ho rep de mi”, l’Esperit, aquell que alena, alena d’un Jesús en unió amb el Pare. L’esperança expressada en futurs, l’Esperit de la veritat ens conduirà cap a la veritat sencera. La promesa ja està feta: l’esperit de Jesús no ens deixarà mai sols, hi és!
 • Quan el nostre ésser s’obri a acollir aquesta presència divina, llavors podrà brollar l’experiència de Déu. Sense un clima de silenci, d’escolta, mai no podrem arribar a captar aquest Déu que es dona a conèixer des de diferents angles en les circumstàncies ingrates i grates de la vida.
 • En aquesta quietud, en aquest parar-ho tot per arribar a transparentar en la nostra vida l’experiència de la trobada amb Déu, hi ha una brúixola necessària: el discerniment d’esperits, sense ella ens podem perdre molt fàcilment.
 • És la concretesa del discerniment, tot un aprenentatge que hem de realitzar, el que fa possible arribar a tastar l’experiència de la trobada que ens ha despertat per ajudar-nos a viure en el camí de l’Amor, que es viu rebent-se i donant-se alhora. Sí, veniu, Esperit de la veritat!
 • M. Lluïsa Geronès Estrada

Conversa

A cau d'orella confio al meu Amat tot allò que porto al cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús