User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2019-06-16

Presència de Déu

«En el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant». El senyal de la creu fet externament amb lentitud i respecte, o només recitat internament al ritme de la respiració, em situa davant d'Aquell que és font de la meva vida.

Llibertat

Demano l'ajuda del Senyor per a ser alliberat de les meves preocupacions, per a restar obert a la seva Paraula i així estimar-lo i servir-lo cada dia més.

Consciència

Sabent que Déu m'estima incondicionalment
miro serenament l'últim dia,
els esdeveniments i els sentiments que he viscut.
Si tinc alguna cosa per agrair, en dono gràcies.
Si he de demanar perdó, ho faig humilment.

Paraula de Déu

Fets 17,15.33 - 18,1

Els qui conduïen Pau el van portar fins a Atenes, i se'n tornaren amb l'encàrrec de dir a Siles i Timoteu que hi anessin com més aviat millor.
Mentre Pau els esperava a Atenes, s'indignava de veure la ciutat plena d'ídols. A la sinagoga s'adreçava als jueus i als qui adoraven l'únic Déu, i a la plaça de la ciutat parlava cada dia amb els qui hi trobava. També alguns filòsofs epicuris i estoics conversaven amb ell. Alguns es preguntaven:
--Què deu voler dir aquest xerraire?
D'altres deien:
--Sembla un predicador de divinitats estrangeres.
Parlaven així perquè Pau els anunciava Jesús i la resurrecció. Llavors se l'endugueren amb ells i el van portar a l'Areòpag tot dient-li:
--Podríem saber què és aquesta doctrina nova que tu ensenyes? Ens fas sentir coses que ens resulten estranyes, i voldríem saber què vol dir tot això.
Cal tenir present que tots els atenesos, com també els estrangers residents a la ciutat, en res no passaven el temps més de gust que contant o escoltant novetats.
Pau, dret al mig de l'Areòpag, va parlar així:
--Atenesos, veig que en tot sou molt religiosos, perquè, recorrent la ciutat i contemplant els vostres llocs sagrats, fins i tot he trobat un altar que porta aquesta inscripció: "Al déu desconegut." Doncs bé, el que vosaltres adoreu sense conèixer és el que jo us anuncio. El Déu que ha fet el món i tot el que s'hi mou, Senyor com és de cel i terra, no habita en temples construïts per mans d'home ni té necessitat de cap servei dels homes, ell que a tots dóna vida, alè i tota cosa. Ell va crear d'un sol home tota la raça humana perquè habités arreu de la terra. I ha fixat uns temps precisos i els límits dels llocs on els homes han de viure, perquè cerquin Déu. De fet, potser podrien acostar-s'hi a les palpentes i trobar-lo, perquè ell no és lluny de ningú de nosaltres, ja que "en ell vivim, ens movem i som". Així ho han dit alguns dels vostres poetes: "Perquè nosaltres també som del seu llinatge." Ara bé, si som del llinatge de Déu, no hem de pensar que la divinitat sigui semblant a imatges d'or, de plata o de pedra, treballades per l'art i el talent dels homes. Així, doncs, ara Déu passa per alt els temps viscuts en la ignorància i fa saber als homes que tots i a tot arreu s'han de convertir. Ell ja té assenyalat el dia que ha de jutjar el món amb justícia per mitjà d'un home que ell mateix ha designat, i n'ha donat a tothom una prova ressuscitant-lo d'entre els morts.
Així que sentiren parlar de resurrecció dels morts, alguns es van posar a riure, i d'altres digueren:
--Sobre aquest punt ja t'escoltarem un altre dia.
Després d'això, Pau es va retirar d'enmig d'ells. Tanmateix, alguns se li van ajuntar i es convertiren a la fe. Entre ells hi havia Dionisi l'Areopagita, una dona que es deia Dàmaris i uns quants més. Després Pau va sortir d'Atenes i se'n va anar a Corint.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Ens fixarem avui en la primera lectura. Sant Pau es troba a Atenes, la capital de la saviesa del seu temps i es troba a l’Areòpag, la plaça pública on es discutien mig per interès, mig per curiositat les diferents qüestions filosòfiques. Aquest estranger que parla de divinitats estranyes crida l’atenció de l’auditori habitual. I Pau sap començar bé, parlant d’aquells déus que adoren sense coneixe’ls; i aleshores els diu aquella paraula clau de la seva predicació: “Doncs, aquest déu desconegut, que vosaltres ja venereu sense coneixe’l, és el que us vinc a anunciar”. El nostre món, igual que el grec de fa 20 segles, adora els déus que la gent creu que li donen felicitat. I nosaltres, igual que Pau, els hem de dir de paraula i d’obra que “no podem pensar que la divinitat s’assembli a l’or, a la plata o a les pedres precioses”. Els hem de parlar del Jesús viu, que ens diu: “no tingueu por” i “la pau sigui amb vosaltres” i que ens anuncia una Bona Nova, capaç d’omplir el nostre cor de felicitat. Segurament molts, en sentir-nos, esclafiran a riure tot dient-nos: “ja tornarem un altre dia”. Potser pensem que hem fracassat, però sempre hi quedarà una minoria que acceptarà la crida de Déu. En aquest món, immers en la cultura de la mort, no hem de parar de predicar que Jesús és viu. Sant Pau va marxar d’Atenes i no hi va tornar més. Nosaltres no hem de marxar de la nostra Atenes, del món de la cultura actual, i no ens hem de cansar de cridar per les places que si Jesús no fos viu, la nostra vida fora un absurd.
  • Lluís Victori sj

Conversa

Com un amic amb un altre obro el cor a Jesús amb confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús