User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-03-23

Presència de Déu

«Déu és més a prop que nosaltres mateixos». La nostra tasca ara és ajudar a crear aquesta quietud interior que ens permeti escoltar. Entrem en un ritme nou, lent, compassat.

Llibertat

Demano la gràcia d'alliberar-me per uns moments d'allò que m'ofega i no em deixa respirar profundament. Ell em vol lliure, amb una llibertat que ni puc imaginar.

Consciència

Si d'alguna cosa ens podem gloriar, és d'allò que assegura la nostra consciència: que ens hem comportat enmig del món, i especialment entre vosaltres, amb la simplicitat i la sinceritat que vénen de Déu; ens guiava la gràcia divina i no una saviesa humana (2Co 1,12).

Paraula de Déu

Isaïes 65,17-21

Diu el Senyor:
Crearé un cel nou i una terra nova.
Ningú no es recordarà del passat,
no hi pensarà mai més.
Alegreu-vos,
exulteu amb una joia eterna
pel que jo crearé:
crearé una Jerusalem joiosa,
el seu poble desbordarà d'alegria.
Jo mateix exultaré per Jerusalem
i m'alegraré pel meu poble.
No s'hi sentirà mai més cap plor
ni cap crit de dolor.
Ja no hi haurà nadons
que visquin pocs dies,
ni adults que no arribin
a una llarga vellesa.
Morirà jove qui mori a cent anys,
i tindran per maleït
el qui no hi arribi.
Construiran cases i les habitaran,
plantaran vinyes
i en menjaran els fruits.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • El profeta comparteix el seu somni amb un poble que sap de patiment i dolor, amb un poble que es pregunta on és el seu Déu... La sofrença es converteix en un lloc teològic, en un espai que possibilita aquest cara a cara amb Déu, en nuesa de cor, amb les mans buides, amb els somnis frustrats... “On és aquest Déu Amor en qui nosaltres havíem posat la nostra esperança i la nostra vida?”. “És possible l’esperança quan la realitat parla de violència, de mort, de pobresa...?”.
  • Tampoc nosaltres podem imaginar un món sense dolor i patiment: violència, injustícia, massa gent vivint més enllà dels límits del benestar, de l’alegria, de l’abundor... també nosaltres estem amenaçats de desesperança... Com el profeta, un desig ens habita: una terra nova, una festa per sempre... Recuperar la innocència d’aquell primer dia, quan Déu va crear i ens va crear amb tant d’amor...
  • Hi ha una transformació possible! Tornar a posar la vida ens mans de Déu, tornar a aquell lloc on vàrem ser creats i modelats amb tendresa, i deixar que les arrels de violència i de mal, que també fan estada al nostre cor, siguin transfigurades en pau, en bé, en amor... I conquistar, amb altres dones i homes, aquesta terra nova que parla d’alegria i festa.
  • Un altre món possible és do i tasca, està fet de passivitat –la de deixar-se transformar per l’Amor-, i de lluita. Només cal apropar-se una mica més a aquest Déu que vol celebrar-ho amb nosaltres, a aquest Déu que ha fet seva la sort de cada criatura i de la nostra comunitat humana. Apropem-nos a l’escalfor del seu Amor... Que d’Ell aprenguem a crear i recrear amb tendresa i paciència la nostra vida quotidiana, la vida de la gent més propera. És aquí on comença aquesta terra nova i aquesta nova creació.
  • Patrícia Hevia Colomar

Conversa

Amb humilitat i senzillesa confio al Senyor les meves pors i esperances.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús