User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-07-30

Presència de Déu

Ell ve i toca el cor com i quan vol. Jo no faig més que posar-me a tret de la seva suau presència. Déu sempre entra de puntetes.

Llibertat

La por de perdre diners, vida, salut... quan es converteix en l'únic horitzó acaba per assecar l'ànima. Demano el do de perdre aquesta por.

Consciència

Prenc consciència de les darreres hores o dels darrers dies viscuts. Recordo aquells bons moments en què m'he sentit ple i feliç. Però també d'aquells en què ha aparegut l'ombra de la tristesa. És la meva vida, i n'estic agraït.

Paraula de Déu

Mateu 13,47-53

Jesús va dir a la gent:
»També passa amb el Regne del cel com quan tiren una xarxa a l'aigua i la xarxa arreplega tota mena de peixos. Un cop plena, la treuen a la platja, s'asseuen, i recullen en coves els peixos bons i llencen els dolents. Igualment passarà a la fi del món: sortiran els àngels i destriaran els dolents dels justos, i els llançaran a la fornal ardent; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents.
»¿Ho heu entès, tot això?
Li responen:
--Sí.
Ell els diu:
--Doncs bé, tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles.
Quan Jesús hagué acabat de dir aquestes paràboles se'n va anar d'aquell lloc.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • En el mar, l’oceà del nostre món, hi ha de tot, persones bones i dolentes.
 • Les “xarxes del Gran Pescador” arrepleguen tot el que hi ha. Coses bones i dolentes. A la nostra societat hi ha de tot.
 • La nostra tasca, la nostra missió en l’oceà del món, que ens ha tocat viure, és anar discernint cap a on volem orientar i dirigir la nostra existència.
 • El resultat d’aquest discerniment és situar-nos en sintonia i identificació amb el voler de Déu o just al contrari.
 • Són les nostres petites o grans decisions quotidianes que ens van configurant, lliurement, com a “peixos bons o dolents” de la “gran pesca”. La tria la fem nosaltres. Ens cal demanar lucidesa, la lucidesa de l’Esperit de Déu.
 • Vols dir que algú decidirà ser dolent eternament? Potser per això hi ha un autor que escriu: “l’infern existeix, però segur que està buit”.
 • Xavier Rodríguez sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús