User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-08-03

Presència de Déu

En el silenci de la meva més profunda intimitat, en el meu anhel de plenitud, puc sentir-hi la remor de la seva presència. Recordo els moments en què he sentit de manera especial aquesta proximitat de Déu. Quan caminàvem junts i em deixava abraçar pel seu amor.

Llibertat

Feu-me lliure senyor de la tirania dels qui em volen distret i ocupat en multitud de coses sense importància. Quan m'enfronto al teu mirar creixo en una llibertat profunda.

Consciència

M'adono, a poc a poc de la quantitat d'oportunitats que Déu posa cada dia en la meva vida per a poder estimar. Repasso amb agraïment les darreres hores.

Paraula de Déu

Mateu 14, 22-36

Quan la gent hagué menjat, Jesús va fer pujar els deixebles a la barca i els manà que passessin al davant d'ell cap a l'altra riba, mentre ell acomiadava la gent. Després d'acomiadar-los va pujar tot sol a la muntanya a pregar. Al vespre encara era allà tot sol. La barca ja s'havia allunyat un bon tros de terra, i les ones la sacsejaven, perquè el vent era contrari. A la matinada, Jesús va anar cap a ells caminant sobre l'aigua. Quan els deixebles el veieren caminant sobre l'aigua, es van esglaiar i es digueren:
--És un fantasma!
I es posaren a cridar de por.
Però de seguida Jesús els digué:
--Coratge! Sóc jo. No tingueu por!
Pere li contestà:
--Senyor, si ets tu, mana'm que vingui caminant sobre l'aigua.
Jesús li digué:
--Vine.
Pere baixà de la barca, es posà a caminar sobre l'aigua i anà cap a Jesús. Però en veure que el vent era fort, es va acovardir. Llavors començà d'enfonsar-se i cridà:
--Senyor, salva'm!
A l'instant, Jesús estengué la mà i va agafar-lo tot dient-li:
--Home de poca fe! Per què has dubtat?
Llavors pujaren a la barca, i el vent va parar. Els qui eren a la barca es prosternaren davant d'ell i exclamaren:
--Realment ets Fill de Déu.
Quan hagueren fet la travessia del llac, Jesús i els seus deixebles van tocar terra a Genesaret. La gent d'aquell indret el van reconèixer i escamparen la notícia per tota la regió. Li van portar tots els malalts i li demanaven que els deixés tocar ni que fos tan sols la borla del seu mantell. I tots els qui el van tocar quedaren curats.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Hi ha tanta riquesa d’imatges en aquest text que em venen ganes de dir: llegiu i contempleu. Qui vulgui, però, que es centri en la figura del pobre Pere.
  • Enmig de la foscor, de les onades i d’un vent en contra, Pere demana a Jesús una prova: “si ets tu, mana'm que vingui caminant sobre l'aigua...”. A Jesús li demanaran proves fins al final de la seva vida. Els sacerdots al peu de la creu li retreuen “que baixi ara de la creu i creurem en ell”, o el crucificat que l’acompanya “No ets el Messies? Doncs salva't a tu mateix i a nosaltres!”.
  • Jesús topa amb la incredulitat del principi fins al final de la seva vida. L’evangeli d’avui ens posa davant el mirall de la nostra fe. Nosaltres sovint també demanem proves, dubtem, posem el termòmetre de la nostra fe en el bé o el malament que ens van les coses. D’aquí la seva queixa gairebé amarga... fins i tot l’amic amb qui conviu: “Home de poca fe, perquè has dubtat?”
  • Demanar més fe no ens hauria d’avergonyir. Necessitem més fe, una fe més gratuïta, més neta, menys centrada en nosaltres mateixos, més lleugera, més entregada.... Pere s’enfonsa perquè porta massa pesos. Pensem com alleugerir la nostra fe perquè també un dia molt llunyà puguem caminar sobre les aigües i anar al seu encontre sense enfonsar-nos a cada pas.
  • Santi Torres

Conversa

Jesús, em parles a través de la paraula dels evangelis. Puc respondre a la teva crida avui mateix. Ensenya'm a reconèixer la teva mà i el teu treball silenciós en la meva vida de cada dia

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús