User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-10-15

Presència de Déu

Diuen alguns: "el món s'ha buidat de la teva presència"; potser és perquè sempre tenim pressa que no et sabem trobar. Deixo enrere presses i treballs per estar una estona amb tu.

Llibertat

Aquesta setmana et vull demanar llibertat de les falses seguretats, aquelles que m'endureixen i m'aïllen dels altres. En el dubte i en la recerca, la meva confiança és molt més gran.

Consciència

Prenc consciència de quin és el meu món de relacions. Hi ha en el "meu món" algú necessitat (d'ajuda, de companyia, de temps)? Pot ser un bon termòmetre del meu compromís real amb l'Evangeli

Paraula de Déu

Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué:
--T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho.
»El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.
»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Si veiem l'evangeli d'avui i el d'ahir (Lluc 11,42-46) veurem un contrast enorme. Veiem ahir un Jesús apassionat, indignat, dur; i avui ens trobem amb un Jesús tendre, suau, ple d'afecte. Potser hem de veure amb qui és així de suau i tendre i confortant Jesús, i amb qui és crític i dur per fer reaccionar...
  • 1) Si ahir em preguntava què indignaria Jesús del nostre món actual i què diria, avui em puc preguntar davant quines realitats, quines persones, quins col·lectius, Jesús diria aquestes paraules tan tendres: "veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats; jo us faré reposar... perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega lleugera..."
  • 2) I em puc preguntar també davant quines persones, col·lectius, realitats del nostre món, estic convidat/da a ser més tendre, acollidor, suau, a portar confort i pau i suavitat...
  • En el dia d'avui, amb quina realitat o amb qui puc cuidar especialment de ser tendre i acollidor/a?
  • Llorenç Puig sj

Conversa

El fonament de la meva solidaritat és l'amistat amb Jesús. Cultivo aquesta amistat amb una estona de la seva companyia.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús