User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-10-16

Presència de Déu

Si hi ha un lloc on la seva presència és més viva és entre els pobres del món. Els que no tenen res són aquells a qui més ha revelat el seu rostre veritable.

 

Llibertat

Les mil petites angoixes són sovint expressió de mil petites desconfiances respecte a Déu. Demano ser des-centrat d'aquestes angoixes per a sentir-me absolutament en les seves mans.

Consciència

Vaig passant pel record les persones amb les quals m'he anat trobant durant aquestes darreres hores. Com les he tractat? He estat prou acollidor? Dono gràcies per tots aquests rostres, demano perdó per estar massa sovint centrat en mi mateix.

 

Paraula de Déu

Lluc 12, 1-7

La gent s'havia aglomerat a milers, fins al punt que es trepitjaven els uns als altres. Jesús començà a dir primer als seus deixebles:
- Guardeu-vos del llevat dels fariseus, que és la hipocresia. No hi ha res de secret que no s'hagi de revelar, ni res d'amagat que no s'hagi de saber. Per això, tot el que heu dit en la fosca, ho sentiran a plena llum, i el que heu parlat a cau d'orella en la cambra més retirada, ho pregonaran des dels terrats.
A vosaltres, amics meus, us dic que no tingueu por dels qui maten el cos i després ja no poden fer res més. Jo us faré veure qui heu de témer: temeu aquell qui, després de prendre la vida, té poder de tirar a l'infern. Us ho asseguro: a aquest sí que l'heu de témer. ¿No es venen cinc ocells per pocs diners? Doncs bé, Déu no n'oblida ni un de sol. Més encara, fins i tot els cabells us té comptats. No tingueu por: vosaltres valeu més que tots els ocells.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Malgrat que la metàfora del llevat la utilitza Jesús de forma positiva en les paràboles (“amb el Regne del cel passa com amb el llevat que una dona va amagar dins tres mesures de farina fins que tota la pasta va fermentar” Mt 13,33), tanmateix la imatge del llevat acostuma a tenir un sentit pejoratiu i significa un factor amagat de corrupció (perquè el llevat canvia la naturalesa d’allò que fa fermentar). El text d’avui així ho deixa entendre en qualificar la hipocresia dels fariseus com a llevat. De fet, la imatge del pa sense llevat és utilitzada per Pau en parlar de la celebració de la Pasqua: “Crist, el nostre anyell pasqual ha estat immolat. Per això celebrem la festa de la Pasqua, no amb el vell llevat de la dolenteria i la malícia sinó amb els pans sense llevat (els pans ‘àzims’, és a dir literalment sense llevat) de la sinceritat i de la veritat (1Cor 5,7-8). L’ensenyament del text d’avui es reforça amb la celebració de la Pasqua que és novetat, sinceritat i veritat. És el pa sense llevat de l’eucaristia. Jesús, referint-se a l’eucaristia dirà en l’evangeli segons Joan: “jo sóc el pa de la vida”. Jesús és el pa sense llevat de la veritat, “Jo sóc el camí i la veritat i la vida”.
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

Asseguts en un pedrís i a la fresca, m'estic amb Jesús, i li comento, sense presses, tot allò que m'afeixuga

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús