User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-10-21

Presència de Déu

El sento ben present quan sóc capaç d'apaivagar el temporal de les preocupacions, desigs, neguits... Fer un cert silenci i posar l'atenció en la respiració hi pot ajudar.

Llibertat

Si Déu em volgués parlar a través de la vida, estaria al cas? Si Ell volgués asserenar-me o interpel•lar-me, me n'adonaria? Ara que espero amb anhel la seva arribada, demano la gràcia de ser més lliure de les pròpies preocupacions i més obert a la seva Paraula.

Consciència

Déu m'estima sense condicions i és per això que em puc confiar a ell. Quins han estat durant les últimes hores o els últims dies els sentiments que m'han dominat? Sentiments d'alegria, tristesa, ràbia, esgotament... Els poso nom i rostre

Paraula de Déu

Lluc 12,39-48

Jesús va dir als seus deixebles:
»Prou que ho compreneu: si l'amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, no hauria permès que li entressin a casa. Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada.
Aleshores Pere li digué:
--Senyor, ¿dius aquesta paràbola per a nosaltres o bé per a tothom?
El Senyor continuà:
--¿Qui és l'administrador fidel i assenyat a qui l'amo confiarà els seus servents perquè els doni al temps degut l'aliment que els pertoca? Feliç aquell servent que l'amo, quan arriba, troba que ho fa així! Us asseguro amb tota veritat que li confiarà tots els seus béns. Però si aquell servent es deia: "El meu amo tarda a venir", i començava a pegar als criats i a les criades, a menjar, a beure i a embriagar-se, vindrà l'amo el dia que menys s'ho espera i a l'hora que ell no sap; el castigarà i li farà compartir la sort dels infidels.
»El servent que, coneixent la voluntat del seu amo, no ha preparat o no ha fet allò que l'amo volia, rebrà molts assots. En canvi, el qui, sense conèixer-la, s'ha fet mereixedor d'un càstig, rebrà menys assots. Déu demanarà molt d'aquells a qui ha donat molt, reclamarà més d'aquells a qui ha confiat més.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • La nostra casa és el món. El Senyor l’ha anat preparant amb afecte, posant els arbres, els ocells, el sol i les estrelles. I després ens l’ha ofert com el seu més gran regal: la nostra llar. Tota la creació em parla d’aquest amor tendre i fort a la vegada.
 • En una llar, tots el qui hi habiten, en són responsables. Tots som responsables del nostra món. Hem d’administrar-lo correctament i pel bé de tots per correspondre a l’amor del Senyor. Podem dominar la creació i fer-la més amable, o deixar-nos portar per l’ambició i explotar-la fins a la destrucció.
 • Una llar pot ser un cel o un infern. Podem fer que hi regni la pau i l’estimació o la gelosia i l’enemistat. Tot depèn de la nostra actitud.
 • Si cerco poder, benestar i glòria, tots els homes i dones es converteixen en competidors i enemics. Així s’armen els inferns.
 • Si patim els uns pels altres, si som agents de pau i justícia, tots els homes i dones es converteix en germans. Així es construeix el Regne del cel en la terra.
 • Recordem: no som amos, som administradors. Siguem dignes de la confiança que Déu ens ha fet al confiar-nos la creació i tinguem bona cura dels nostres germans.
 • Ramon Ribas sj

Conversa

Recordo que estic encara en presència de Déu. Imagino a Jesús al meu costat i li parlo de tot allò que bull en el meu cor, de tot allò que ocupa la meva ment. Ho faig amb franquesa i confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús