User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2020-11-25

Presència de Déu

«Déu és més a prop que nosaltres mateixos». La nostra tasca ara és ajudar a crear aquesta quietud interior que ens permeti escoltar. Entrem en un ritme nou, lent, compassat.

Llibertat

Allibera'm Senyor de la mandra, de la peresa, de l'avorriment... Són enemics de l'ànima i els principals obstacles per a tot creixement espiritual

Consciència

Prenc consciència de les darreres hores o dels darrers dies viscuts. Recordo aquells bons moments en què m'he sentit ple i feliç. Però també d'aquells en què ha aparegut l'ombra de la tristesa. És la meva vida, i n'estic agraït.

Paraula de Déu

Lluc 21,12-19

Jesús va dir als seus deixebles: Us agafaran, us perseguiran, us portaran a les sinagogues i a les presons i us faran comparèixer davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni. Estigueu decidits a no preparar-vos la defensa: jo mateix us donaré una eloqüència i una saviesa que cap dels vostres adversaris no serà capaç de resistir o de contradir. Sereu traïts fins i tot pels vostres pares, germans, parents i amics, i en mataran alguns de vosaltres. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però no es perdrà ni un de sol dels vostres cabells. Amb la vostra perseverança salvareu la vida!

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Ens trobem al final de l'any litúrgic, i en els darrers capítols de l'evangeli de Lluc, just abans de l'inici del relat de la Passió. Veiem com Jesús va preparant el cor dels deixebles per afrontar les dificultats amb les que s'hauran de trobar en el seu seguiment.
  • El text d'avui el puc llegir tenint present aquest context dramàtic de Jesús i dels seus: s'acosta el temps de les dificultats, persecucions, acusacions...
  • I puc veure com ens parla, justament amb la lucidesa de qui sap que venen temps difícils, de confiança, de constància: «no es perdrà ni un sol dels vostres cabells».
  • Puc preguntar-me: com em ressona aquesta invitació a la confiança que em fa Jesús avui? Quines són les pors que tinc, ara i aquí, avui mateix...? I què em diu Jesús avui front les meves pors o dificultats actuals...? M'hi quedo una estona...
  • Llorenç Puig sj

Conversa

Diàleg amb Jesús, que m'ensenya cada dia qui és el Pare. Li obro confiadament el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús