User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-02-21

Presència de Déu

Lentament, vaig entrant en la serenor del silenci. Intento adonar-me de com Déu hi és present. Aquí i ara. En allò que faig, en les persones amb qui em trobo i en les situacions que visc diàriament. Com fer que aquesta presència sigui significativa per a mi?

 

Llibertat

Puc centrar-me aquesta setmana en les pors. Els poso nom: por de la mort, de la malaltia, de la solitud, de no ser estimat... Les confio al Senyor de la Vida perquè no es converteixin en obstacle per a la meva llibertat.

Consciència

Prenc consciència de tots els béns rebuts de formes tan diverses: somriures, gestos, paraules... En reconec la font i en dono gràcies, tot disposant-me a llegir la seva Paraula

Paraula de Déu

Marc 1,12-15

L'Esperit empenyé Jesús cap al desert. Hi va passar quaranta dies, temptat per Satanàs; s'estava entre els animals feréstecs, i els àngels el servien.
Després que Joan fou empresonat, Jesús anà a Galilea i anunciava la bona nova de Déu. Deia:
--S'ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Crec que per comentar l’evangeli d’avui, hem de començar per l’última frase: “convertiu-vos i creieu en l’evangeli”. Conversió vol dir redreçar el nostre camí com a cristians, tornar-lo a emprendre amb il·lusió; i tot això amb el rerefons de creure en l’evangeli, és a dir, en la bona nova que Déu és el Pare Bo, que ens espera amb els braços oberts i ens dóna la benvinguda a casa. La conversió quaresmal és el petit o no tan petit esforç per superar els obstacles i el desànim per arribar a la plena felicitat de la Pasqua, amb Jesús ressuscitat.
  • I quins són aquests obstacles que ens cal superar? Doncs és el que en diem les temptacions: aquelles veus interiors que sovint sentim i que ens fan veure que uns altres camins, que s’aparten de l’evangeli, potser ens farien més feliços. I tots sentim aquestes veus; i també Jesús. Avui el text ens ho diu de forma resumida (“va anar al desert i va ser temptat”).
  • Voldria fixar-me en una de les moltes temptacions, la que el Papa Francesc defineix d’aquesta manera: “a vegades sembla que hàgim perdut la joia de l’evangeli”. Aquesta reflexió ens obliga a plantejar-nos si de veritat l’evangeli ens fa feliços o bé si potser anem arrossegant els peus en el seguiment de Jesús, amb cares llargues. Déu no ens vol tristos; ens ve a portar un missatge de felicitat: “Feliços els...”. Germans: preguntem-nos amb sinceritat: Portem dintre el cor la bona nova de l’evangeli i en som portadors al nostre món? Tots necessitem esperança, sobre tot en aquest temps de pandèmia, en el que sembla que la por s’hagi apoderat dels nostres cors.
  • Lluís Victori sj

Conversa

Agrair a Jesús aquesta estona de pregària.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús