User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-02-23

Presència de Déu

Tanco els ulls durant uns moments i faig silenci. Em pot ajudar repetir interiorment, o com si ho digués a cau d'orella: «Senyor, Déu de la Vida, aquí em tens». Ho faig a mesura que vaig prenent consciència de la meva respiració

Llibertat

Demano gràcia per a deixar de banda maldecaps i preocupacions. M'obro a la seva Paraula i em deixo guiar per ell.

Consciència

Prenc consciència del bé i del mal que hi ha en mi. Però, sobretot, del bé. El veig reflectit en molts petits detalls de cada dia, que si no m'hi fixés acabarien enterrats en l'oblit. Els repasso i en dono gràcies.

Paraula de Déu

Mateu 6, 7-15
Jesús va dir als seus deixebles:
 
Quan pregueu, no parleu per parlar, com fan els pagans: es pensen que amb la seva xerrameca es faran escoltar. No sigueu, doncs, com ells, que bé sap el vostre Pare de què teniu necessitat abans que li ho demaneu.
Vosaltres, pregueu així:
Pare nostre del cel,
santifica el teu nom,
vingui el teu Regne,
que es faci la teva voluntat
aquí a la terra com es fa en el cel.
Dóna'ns avui el nostre pa de cada dia;
perdona les nostres ofenses,
així com nosaltres perdonem els qui ens ofenen;
no permetis que caiguem en la temptació,
i allibera'ns del mal.
Perquè, si perdoneu als altres les seves faltes, el vostre Pare celestial també us perdonarà a vosaltres; però si no els les perdoneu, el vostre Pare no us perdonarà les vostres.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Ho veig sovint al meu voltant, de ja fa temps, i em crida molt l’atenció; i és la necessitat que alguns tenen de lluir-se, de fer-se notar, de dir la seva, amb la convicció de posseir la veritat absoluta, tan segurs d’ells mateixos. Em perdonarà qui m’hagi de perdonar, però a aquestes persones, ni les escolto; tot i que en allò que diuen hi hagi coses que siguin veritat. La seva actitud els treu credibilitat.
  • I per què parlo d’això davant l’Evangeli d’avui? Doncs per què a l’ensenyament de Jesús descobreixo l’actitud totalment contrària. Ell ens recomana una manera -LA manera- d’adreçar-nos a Déu, que lluny de protagonismes, ens convida a la humilitat més sincera i profunda.
  • Adreçar-nos a Déu sabedors de que Ell és qui ho sap i ho pot tot. Adreçar-nos amb la humilitat de qui tot ho rep -el pa- i per això té tot per donar -també el perdó-, amb la fragilitat de qui ensopega i la petitesa de qui reconeix Qui és el gran (el Sant).
  • No cal parlar per parlar, ni demostrar res a ningú -com si Déu no ens conegués prou-. Tan sols quatre mots sincers i un silenci ple de la nostra petitesa.
  • Així, humil, aquesta pregària amara la nostra terra, la fecunda, la fa germinar i dona gra per a la sembra i pa per a menjar... tot complint el voler amorós de Déu.
  • Paloma Aragüe Calle hcsa

Conversa

Quins sentiments ha despertat en mi la pregària? Em sento preocupat i intranquil, o bé serè i en pau. En un cas o en l'altre, ho comparteixo tot obertament amb Jesús.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús