User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-02-26

Presència de Déu

Aquí em tens, Senyor.
Davant teu no em valen ni els càrrecs ni els títols, ni la gran quantitat de béns amb els quals em protegeixo. Només vull passar una estona al teu costat.

Llibertat

Demano la gràcia de poder deixar de banda, només per uns moments, les meves pors, barreres i servituds, i oferir-me així a ell plenament. Ara és ell qui em guia.

Consciència

Prenc consciència de les meves potencialitats i en dono gràcies. Però també dels meus impediments i centraments, en demano perdó.

Paraula de Déu

Mateu 5,20-26

Jesús va dir als seus deixebles:

Jo us dic que, si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel. Ja sabeu que es va dir als antics: No matis, i el qui mati serà condemnat pel tribunal. Doncs jo us dic: El qui s'irriti amb el seu germà serà condemnat pel tribunal; el qui l'insulti serà condemnat pel Sanedrí, i el qui el maleeixi acabarà al foc de l'infern.

Per això, si en el moment de presentar la teva ofrena a l'altar, allí et recordes que el teu germà té alguna cosa contra tu, deixa allí mateix, davant l'altar, la teva ofrena i vés primer a fer les paus amb el teu germà; ja tornaràs després a presentar la teva ofrena. Afanya't a arribar a un acord amb el qui et vol denunciar, mentre vas amb ell camí del tribunal, no sigui cas que et posi en mans del jutge, i el jutge en mans dels guardes, i et tanquin a la presó. T'ho asseguro: no en sortiràs que no hagis pagat fins l'últim cèntim.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • El Senyor diu: no matis. Matar és truncar la vida d’un ésser humà. Matar és trencar la nostra relació amb Déu en allunyar-nos d’ell.
 • Matar, és una acció que molt probablement no farem mai; però, ens sentim responsables de tantes vides arrencades, aniquilades, ofegades que ocorren cada dia en el món? Quantes vides creades per l’estimació del Pare són segades?
 • Més al nostre abast està irritar-nos amb el germà, insultar-lo o maleir-lo; això és també matar-lo! No li prenem la vida, però li trepitgem la dignitat, menyspreem aquell ser creat com únic i meravellós als ulls de Déu! El reduïm al nostre enemic.
 • Com podem acostar-nos a l’altar per oferir les nostres ofrenes de gratitud per l’amor creador, si abans l’hem menystingut en establir una relació amb l’ésser, que és la seva obra, tractant-lo com a diferent, com a oponent amb qui lluitar, a qui posar un plet, ignorar o menysprear?
 • El Senyor dóna un missatge clar: primer ves a fer les paus amb el germà amb qui has trencat el lligam amb Déu; accepta’l, perdona’l, acull-lo, agraeix-lo... Si no presentem com a ofrena aquesta relació de germà, en què el Senyor ens atreu i se’ns fa present; quin sentit té que ens acostem i l’ofrena sols vingui de nosaltres mateixos?
 • Les desavinences entre els homes generen un dolor que arrosseguem i paguem corroint l’ànima. Si ens acostem a Déu, sempre rebrem el perdó gratuïtament.
 • Mercè Almirall

Conversa

Vosaltres, pregueu així: Pare nostre que esteu en cel, sigui santificat el vostre nom... (Mt 6,9ss).

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús