User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-05-07

Presència de Déu

Els moments de pregària no són moments per a fer, sinó per a ser: no ens esforcem per fer, recollir o posseir. No estem sols. Cada sensació és una carícia de Déu. Cada respiració és un sí al Senyor

Llibertat

És la por allò que mata la meva llibertat i fa que m'aferri a l'autoritat, a la seguretat, a allò que conec des de sempre. Demano coratge per a poder trencar amb tot allò que no em deixa estimar amb llibertat.

Consciència

Prenc consciència de les meves potencialitats i en dono gràcies. Però també dels meus impediments i centraments, en demano perdó.

Paraula de Déu

Joan 15,12-17

Jesús va dir als seus deixebles:
--Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús es fa aquí portaveu d’un mandat; ens dóna un manament; el manament d’estimar i d’estimar-nos con Ell. Això pot semblar un xic contradictori: ¿com es pot “manar”, “imposar”, “obligar” una realitat tan lliure i tan personal com es el fet d’estimat?.
  • La paraula “manament”, traduïda del grec, és pot entendre com una “obligació que s’imposa des de fora” o be com una “direcció que s’apuntala des de dins”. Així Jesús ens ve a dir: “agafeu aquesta direcció de l’amor que l’Esperit està despertant i apuntalant dins vostre, tal com jo he fet”. I ho justifica: “es que vosaltres no sou els meus servents (si fos així us ho podria “imposar”) sinó els meus amics (i per això us ho proposo).
  • Així, entomar el “manament de l’amor” esdevé CONREAR L’AMISTAT AMB EL SENYOR JESÚS. Una amistat que va creixent, sobre tot en la mesura que anem coneixent l’Amic (que ens dóna a conèixer constantment la Font des d’on viu); en la mesura que anem responent a la seva oferta (car és Ell que ha escollit ser amic de cadascú de nosaltres i no a l’inrevés), i en la mesura que aquesta amistat no ens reclou en una mena de solipsisme íntim, sinó que ens mena a viure l’amor amb Ell arreu del món, a fi que aquest amor doni el seu fruit.
  • Carles Marcet sj

Conversa

Quins sentiments ha desvetllat en mi pregar i escoltar la Paraula de Déu? Imagino Jesús mateix, dret o assegut al meu costat. Li obro el cor amb confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús