User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-06-12

Presència de Déu

Aturar-se es fer aflorar la consciència d'una presència que ens acompanya amb fidelitat. La consciència esdevé llavors agraïda davant tant de bé rebut.

Llibertat

Puc centrar-me avui en una cosa concreta: preocupació, obligació, problema... que em treu lucidesa i pau. El Senyor no elimina els problemes d'una manera màgica, però sí que pot donar força i llum perquè no arribin a ofegar-me

Consciència

Prenc consciència de tot el bé rebut, perquè essent conscient d'aquest bé, pugui en tot servir-te i estimar-te.

Paraula de Déu

Lluc 2,41-52

Els pares de Jesús anaven cada any a Jerusalem amb motiu de la festa de Pasqua. Quan ell tenia dotze anys, hi van pujar a celebrar la festa, tal com era costum. Acabats els dies de la celebració, quan se’n tornaven, el noi es quedà a Jerusalem sense que els seus pares se n’adonessin. Pensant-se que era a la caravana, van fer una jornada de camí abans de començar a buscar-lo entre els parents i coneguts; i com que no el trobaven, van tornar a Jerusalem a buscar-lo. Al cap de tres dies el van trobar al temple, assegut entre els mestres de la Llei, escoltant-los i fent-los preguntes. Tots els qui el sentien es meravellaven de la seva intel·ligència i de les seves respostes. En veure’l allà, els seus pares van quedar molt sorpresos, i la seva mare li digué:
—Fill meu, per què t’has portat així amb nosaltres? El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia.
Ell els respongué:
—Per què em buscàveu? No sabíeu que jo havia d’estar a casa del meu Pare?
Però ells no comprengueren aquesta resposta. Després baixà amb ells a Natzaret i els era obedient. La seva mare conservava tot això en el seu cor. Jesús creixia en edat i saviesa, i tenia el favor de Déu i dels homes.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • La seva mare conservava tot això en el seu cor. Entenent-ho, o no. Sovint desconcertada i sempre acollint la realitat i el seu misteri.
  • Acollir... el que no entenem i fins tot ens dol. De natural, ho rebutgem. En el cor de moltes mares està present una gran dosi del misteri rebut i acollit. I es va destil·lant en serenor estimada i treballada, en acceptació que busca i persisteix.
  • Del fons del seu cor, on conservava totes aquestes coses, a Maria li brolla la força per seguir vivint i estimant.
  • Josep Miquel Esteban sj

Conversa

Jesús, tu que sempre vas ben acollir els infants mentre recorries els camins de Palestina, ensenya'm a tenir en tu la confiança tranquil•la que un nen té en la seva mare

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús