User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-06-14

Presència de Déu

Si hi ha un lloc on la seva presència és més viva és entre els pobres del món. Els que no tenen res són aquells a qui més ha revelat el seu rostre veritable.

 

Llibertat

Allò que he de fer, allò que hauria d'haver fet... tot ho aparto sense brusquedats. Sóc lliure quan sé prendre distància de les meves responsabilitats i no hi quedo atrapat.

Consciència

Prenc consciència de les darreres hores o dels darrers dies viscuts. Recordo aquells bons moments en què m'he sentit ple i feliç. Però també d'aquells en què ha aparegut l'ombra de la tristesa. És la meva vida, i n'estic agraït.

Paraula de Déu

Mateu 5, 38-42

Jesús va dir als seus deixebles: Ja sabeu que es va dir: Ull per ull, i dent per dent. Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l'altra. Al qui et vulgui posar un plet per quedar-se el teu vestit, dóna-li també el mantell. Si algú t'obliga a portar una càrrega durant un quilòmetre, acompanya'l dos quilòmetres. Dóna a qui et demana; no et desentenguis del qui et vol manllevar.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Ull per ull? La no violència activa...!
  • El rei legislador Hammurabi de Babilònia (1792-1750 aC), davant la llei de la selva i de la desproporció en les venjances, donà un gran pas quan les limità a l’ull per ull... (m’has tret un ull, no et puc matar, la meva venjança ha de ser anàloga). Tant de bo que això ja fos la moneda de canvi en les nostres civilitzacions després de 40 segles. Tanmateix, el Regne de Jesús desborda la llei de l’equiparació.
  • “Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l’altra.”
  • Que el teu cor sigui tant de Déu que ja no puguis ser ofès, ni danyat. Que, tot hi veient la misèria del teu perseguidor, visquis en la serenor del Regne on ja res no et pot ferir. És la pobresa d’esperit que cantava la primera benaurança.
  • I tanmateix, les paraules de Jesús resulten una provocació, tracten de sacsejar, de protestar contra el cercle de la violència. Presentar l’altra galta, anticipar-se amb l’amabilitat a caminar el doble..., desconcerta i desarma. La renúncia a la violència és un “signe de contrast” del Regne de Déu, un camí més enllà de les lleis de l’equiparació o del mercat. “Vingui a nosaltres el vostre Regne!”
  • Francesc Riera i Figueras, sj

Conversa

Conversa amb Jesús, que acull les nostres febleses i mancances, i que s'alegra i fa festa amb la conversió de Zaqueu, de Mateu, de mi...

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús