User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-07-19

Presència de Déu

Ara i aquí sóc davant de Déu. Ara i aquí no hi ha res més important en la meva vida. Res més que estar per ell, com ell ha estat i estarà per mi. M’assereno, respiro i m’obro a la seva tendresa, al seu amor.

Llibertat

Si no som lliures escoltem només allò que volem sentir. És lliure aquell que viu obert, aquell que està disposat a ser cada dia sorprès i transformat pels altres i per l'Altre. Demano aquesta llibertat que només ell pot donar.

 

Consciència

Ajuda'm, Senyor, a ser més conscient de la teva presència. Ensenya'm a reconèixer-la en els altres. Cuidant-los a ells et cuido a tu.

Paraula de Déu

Mateu 12,38-42

Alguns mestres de la Llei i fariseus digueren a Jesús:
--Mestre, volem veure un senyal.
Ell els respongué:
--La gent d'aquesta generació dolenta i adúltera demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el del profeta Jonàs. Perquè així com Jonàs "va estar tres dies i tres nits en el ventre del gran peix", també el Fill de l'home estarà tres dies i tres nits en el cor de la terra. El dia del judici, els habitants de Nínive s'aixecaran per condemnar la gent d'aquesta generació, perquè ells es van convertir quan Jonàs els predicà; i aquí hi ha alguna cosa més que Jonàs. El dia del judici, la reina del país del sud s'alçarà per condemnar la gent d'aquesta generació, perquè ella va venir de l'altre cap de món per escoltar la saviesa de Salomó; i aquí hi ha alguna cosa més que Salomó.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • LA CREU, L’ANTISIGNE, SERÀ EL SIGNE DEFINITU!
  • Per l’evangelista, Jonàs es figura de la mort de Jesús, car romangué tres dies en el si del cetaci, com Jesús quedarà dipositat tres dies en el cor de la terra.
  • Tots cerquem l’èxit. Faltaria més! Però la vida està plena de fracassos. Prou que ho sabem i dolem.
  • Jesús cercava l’èxit, que la bona gent de Galilea rebés “bones notícies” (que prou dolentes que són sovint), que rebés el gust del Regne de Déu. I el Senyor s’hagué d’empassar el fracàs. No arribà el Regne, sinó la “mala notícia” de la mort del predicador de la Bona Notícia. Nosaltres volem un senyal que garanteixi l’èxit (el propi, el de Déu...!). I el místic Mateu avui ens fa callar, pensar, adorar. El signe de l’arribada del Regne és el fracàs de la creu...! Cal llegir-ho tres o quatre vegades...! El signe de la Bona Notícia és assaborir la fel de tres dies i tres nits en el sepulcre, final de les il·lusions ingènues.
  • Senyor, ajuda’ns a romandre “amb tu”, en el sepulcre dels nostres fracassos, amb una confiança inaudita en què Déu és més fort que el fracàs.
  • Francesc Riera i Figueras, sj

Conversa

Conversa amb Jesús, imaginant-lo assegut o caminant al meu costat. Li obro el cor fent-lo partícip de les dificultats i èxits, de les alegries i tristeses, de les esperances i preocupacions.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús