User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-07-21

Presència de Déu

És asserenant-me i posant la mirada en ell, quan m'adono del vertigen de la meva vida. Un vertigen fet de pensaments i sentiments sovint contradictoris. Li demano aquella pau profunda que només ell sap donar.

Llibertat

Desitjo fer avui de la meva pregària una acció de gràcies. Per a això, allibera'm d'aquells centraments que no em deixen dir «gràcies».

Consciència

Prenc consciència del do de la meva existència com a possibilitat oberta. Amb els meus límits i el meu pecat, però sempre capaç de ser fecundada pel seu Esperit.

Paraula de Déu

Mateu 13,1-9

Aquell dia, Jesús va sortir de la casa i es va asseure vora el llac. Es reuní tanta gent entorn d'ell, que va haver de pujar en una barca i s'hi assegué. La gent es quedà vora l'aigua. Ell els va parlar llargament en paràboles. Deia:
--Un sembrador va sortir a sembrar. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí; vingueren els ocells i se les van menjar. Unes altres llavors van caure en un terreny rocós, on hi havia poca terra, i de seguida van germinar, ja que la terra tenia poc gruix; però, quan sortí el sol, recremà les plantes, i es van assecar, perquè no tenien arrels. Unes altres llavors van caure enmig dels cards; els cards van créixer i les ofegaren. Però una part de les llavors va caure en terra bona i donà fruit: unes llavors van donar el cent, unes altres el seixanta, unes altres el trenta per u.
»Qui tingui orelles, que escolti.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Aquest fragment de l’evangeli de Mateu està intercalat al bell mig de la coneguda paràbola del sembrador, com una mena d’explicació que l’evangelista posa en boca de Jesús per explicar la raó de fer servir tantes paràboles.
  • En una cultura oral, el relat, el conte, la història tenia un valor fonamental. No era pas entreteniment sinó que cada història contenia un ensenyament profund i essencial. Jesús fa servir aquest recurs durant la seva predicació i per això explica paràboles.
  • Es lamenta Jesús del tancament d’una bona part dels seus oients. Autocentrament, indiferència... digueu-li com vulgueu. Imagineu que les paraules de Jesús van dirigides a nosaltres, a tu i a mi.
  • Jesús no ens vol convèncer amb arguments brillants, vol que comprenguem allò que és essencial i vol una comprensió no només de cap sinó de cor. “Comprendre amb el cor” hi ha potser una imatge més bonica que aquesta? La conversió no bé per sermons bonics o comentaris a l’evangeli més o menys brillants, bé per acollir en el cor el misteri de Jesús, misteri de salvació per a cada home. Misteri que dóna sentit a l’existència.
  • I si li demanem que ens obri el cor?
  • Santi Torres

Conversa

M'imagino Jesús davant meu i parlo amb ell com un amic ho fa amb un altre amic. Obrint-li el cor, li comunico tot allò que porto dins.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús