User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-14

Presència de Déu

Prenc consciència de la meva respiració o d'altres sensacions del meu cos, perquè això em proporciona silenci, i la paraula reveladora de Déu només s'entén en el silenci.

Llibertat

Aquesta setmana puc demanar de ser alliberat dels «falsos absoluts», de les «necessitats creades» per a aspirar a una vida més pobra i senzilla.

Consciència

Contemplo el dia, però no des dels meus interessos, sinó des de Déu. Com he actuat... com he mirat... de què he parlat... he tingut present el company, el germà... en ells puc trobar Déu. L'he buscat?

 

Paraula de Déu

Joan 3,13-17

Jesús va dir a Nicodem:
Ningú no ha pujat mai al cel, fora d'aquell qui n'ha baixat, el Fill de l'home. I així com Moisès va enlairar la serp en el desert, també el Fill de l'home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen tinguin en ell vida eterna. Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu no ha enviat el seu Fill al món perquè el món fos condemnat, sinó per salvar-lo per mitjà d'ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • El mateix sant Pau reconeixia que el cristianisme, en quant segueix un “messies crucificat” és “bogeria i escàndol”. A vegades per inèrcia acceptem les coses com són, sense pensar-les i pregar-les gaire, de manera que hem assumit que seguir un “messies crucificat” és el més normal del món. Convido a recuperar l’expressió de Pau, per que el "complet sentit d’aquest sense sentit" pugui remoure'ns.
  • Aquí Joan ens ho recorda de nou: el moment clau de la salvació és l’enlairament de Jesús, però no l’enlairament de la Resurrecció sinó l’enlairament de la Creu. I és que en Joan, Creu i Resurrecció no son pas dos moments sinó un únic moment, pel qual Déu expressa definitivament la seva intenció de salvar el món.
  • Contemplar aquest misteri, amarar-nos d’ell... la creu connecta dos àmbits que d’altra manera serien infinitament llunyans. La creu ens mostra que Déu no s’ha oblidat de la humanitat ni del món i ha enviat per això al seu Fill en una entrega que no ha estat a mitges sinó fins al final.
  • Santi Torres

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús