User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-18

Presència de Déu

«Déu és més a prop que nosaltres mateixos». La nostra tasca ara és ajudar a crear aquesta quietud interior que ens permeti escoltar. Entrem en un ritme nou, lent, compassat.

Llibertat

Allò que he de fer, allò que hauria d'haver fet... tot ho aparto sense brusquedats. Sóc lliure quan sé prendre distància de les meves responsabilitats i no hi quedo atrapat.

Consciència

Prenc consciència del bé que faig i puc fer cada dia, al lloc on sóc i amb aquelles persones amb qui comparteixo treball, amistat, convivència... M'alegro de les possibilitats i m'entristeixo de les meves faltes.

Paraula de Déu

Lluc 8,4-15

Es reunia molta gent entorn de Jesús i hi acudien de totes les poblacions. Ell els digué, valent-se d'una paràbola:
--Un sembrador va sortir a sembrar la seva llavor. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí i fou trepitjada, o bé els ocells se la van menjar. Una altra part va caure a la roca; però, quan la planta començava a créixer, es va assecar, perquè no tenia saó. Una altra part va caure entre els cards; els cards van créixer al mateix temps i l'ofegaren. Una altra part de les llavors va caure en terra bona, va créixer i va donar fruit fins al cent per u.
I, acabat de dir això, exclamà:
--Qui tingui orelles per a escoltar, que escolti.

Els seus deixebles li preguntaven què volia dir aquella paràbola. Ell respongué:
--A vosaltres, Déu us dóna a conèixer els designis secrets del seu Regne; als altres, en canvi, se'ls parla en paràboles, per tal que "mirin bé, però no hi vegin; escoltin, però no entenguin". La paràbola vol dir això:
»La llavor és la paraula de Déu. Els d'arran del camí són els qui l'escolten, però després ve el diable i s'enduu la paraula del seu cor perquè no creguin i no se salvin. Els de la llavor que cau a la roca són els qui escolten la paraula i l'acullen amb alegria, però no tenen cap arrel: creuen només per un moment, i a l'hora de la prova es fan enrere. La llavor que cau enmig dels cards són els qui escolten, però les preocupacions, les riqueses i els plaers de la vida els arrosseguen i acaben per ofegar-los, i no arriben a donar fruit madur. La llavor que cau en terra bona són els qui escolten la paraula amb un cor bo i generós, la retenen i amb perseverança arriben a donar fruit.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Les paraules de Jesús són molt clares avui. Ens podem preguntar quina qualitat de “terra” som: potser cards, pedra, camí, terra bona, o una mica de tot; perquè la qualitat de la “llavor”, la Paraula de Jesús, és bona. Ell, com bon sembrador les diposita en els nostres cors, perquè puguin donar fruit.
  • Hem de creure en les nostres potencialitats, no perquè siguin nostres, sinó perquè han estat donades; les llavors han estat sembrades; els talents que tenim ens han estat donats. La nostra part, és nomes, la de permetre que allò que tenim a dintre, s’expressi d’una forma natural i plena.
  • Es a dir, fer que la “terra” estigui a punt, “regar-ho” suficientment, exposar-nos al sol del seu Esperit, que escalfa la vida veritable; posar-nos en aquelles condicions que ens fa ser amorosos cap els altres, amables i dignes de ser estimats.
  • “Si no ens entenem per paraules, estimem-nos per amor”, com deia Ramon Llull.
  • No deixem de ser amables i no deixem d’estimar, perquè l’Amor, tot ho venç.
  • Joan Carles Nicuesa

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús