User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-27

Presència de Déu

Durant uns moments, contemplo amb gratitud, la discreta presència de Déu en totes les coses; donant vida a les plantes; donant capacitat de sentir als animals i finalment, fent de mi temple del seu Esperit

Llibertat

Et demano avui, Senyor, que m'alliberis de les imatges que tinc de Tu. Aquelles que m'he fet a mida per no trobar-me amb la realitat transformadora del teu Amor.

Consciència

Avui puc prendre consciència de totes les persones amb qui comparteixo alguna part de la meva vida i el meu temps (familiars, amics, companys de feina). Els altres són un do del qual he de donar gràcies

Paraula de Déu

Lluc 9,46-50

Els deixebles començaren a preguntar-se quin d’ells era el més important. Jesús, que coneixia els pensaments del seu cor, va agafar un infant, el posà al seu costat i els digué:
—Qui acull aquest infant en nom meu, a mi m’acull, i qui m’acull a mi, acull el qui m’ha enviat, perquè el més petit de tots vosaltres, aquest és el més gran.

Aleshores Joan li digué:
—Mestre, n’hem vist un que es valia del teu nom per a treure dimonis i hem mirat d’impedir-ho, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres.
Jesús els respongué:
—No ho impediu. Qui no està contra vosaltres, està amb vosaltres.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Hi ha una lògica del cap i una lògica del cor. Hi ha la lògica dels homes i la lògica de Déu. Encara que siguin lògiques, no necessàriament coincideixen. El cor te raons que la intel·ligència no comprèn. El pensament de Déu està tant lluny del pensament dels homes com el cel de la terra.
  • La nostra lògica està impulsada pels desitjos i frenada per les pors. Aquesta és la nostra lògica: desitjos de grandesa, pors d’humiliacions. Pensem en nosaltres mateixos, el nostre bé, el nostra benestar. És la lògica de l’ego.
  • Déu està motivat per l’amor. La lògica de l’amor és la entrega, és el bé de l’estimat. No hi ha narcisisme, no hi ha egoismes. Tot és entrega fins a donar-se: aquest pa és el meu cos entregat, la meva sang vessada per vosaltres. L’amor fins el final.
  • Ramon Ribas sj

Conversa

Encara a la seva presència, confio a Jesús aquelles llums i aquelles foscors que he sentit durant la pregària.

 

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús