User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-09-28

Presència de Déu

Faig lloc en el meu interior a la seva presència. Per això recullo els sentits i em preparo per a escoltar allò que el Senyor vol dir-me.

Llibertat

Avui desitjo demanar-te que em facis plenament lliure d'aquelles petites coses que m'esclavitzen i em prenen el gust per la vida. Aquelles coses que no em deixen gaudir plenament de cada moment.

Consciència

Prenc consciència del moment que visc. Prenc el pols al meu cor: de quins mals pateix?, què és el que el mou?, què és el que el frena?

Paraula de Déu

Lluc 9, 51-56

Quan es complien els dies en què Jesús havia de ser endut al cel, resolgué de fer camí cap a Jerusalem. Va enviar missatgers davant seu, i ells, tot caminant, entraren en un poble de samaritans per preparar la seva arribada. Però no el volgueren acollir, perquè ell s'encaminava a Jerusalem.
En veure-ho, els deixebles Jaume i Joan van dir-li:
-Senyor, ¿vols que diguem que baixi foc del cel i els consumeixi?
Però Jesús es va girar i els renyà. I se n'anaren en un altre poble.

 

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Jesús renya Jaume i Joan. No saben de quin esperit son. Volen imitar Elies, volen que Déu es manifesti enfadat, venjador, potent. Així ells es sentiran potents i forts. No comprenen el dolor de Déu en veure la lluita dels homes per defensar l’honor de Déu o la veritat de Déu.
 • Quantes denominacions religioses, quantes nomenclatures cristianes, quan només hi ha un Déu i Pare de Jesucrist i de tots els homes i dones.
 • Diuen que, quan els islamistes de l'atemptat de les Rambles van arribar al cel, pensaven que Déu celebraria el seu sacrifici en honor d’Ell. Però quan van mirar-lo cara a cara van veure els seus ulls plens de llàgrimes.
 • No havien comprés el tarannà de Déu.
 • Déu no necessita que ningú defensi el seu honor, ni la seva veritat. Ell és el qui és, va dir a Moisès.
 • Quantes vegades nosaltres fem plorar Déu! Senyor, impregna’ns del teu esperit d’amor, que fa superar totes les divisions ètniques, polítiques i religioses. Que el teu amor ens faci constructors d’un món no violent, just, en pau i amor per tots els germans, fills d’un mateix Pare.
 • Ramon Ribas sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús