User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-11-22

Presència de Déu

Deixo durant uns minuts allò que feia i em poso en presència seva. Pot ajudar-me repetir diverses vegades i molt lentament la pregària de Jesús: «Senyor Jesús... (inspirar), tingueu pietat de mi»... (expirar)

Llibertat

És possible que en aquests moments hi hagi alguna cosa que no em deixa ser plenament lliure. Hi penso, però no la poso com a excusa de res: la força del seu Esperit pot més que totes les cadenes. Demano confiar-hi.

Consciència

Uns pocs minuts al dia són suficients per a anar prenent consciència del que estic vivint. Dels sentiments que em confonen i em treuen la pau. Dels sentiments que em consolen i em fan feliç. No els amago en la pregària; deixo que aflorin perquè puguin ser il·luminats per la seva Paraula de Vida.

Paraula de Déu

Lluc 21,1-4

Jesús alçà la vista i veié gent rica que tirava les seves ofrenes a la sala del tresor. Va veure també una viuda molt pobra que hi tirava dues petites monedes de coure, i digué:
- Us asseguro amb tota veritat que aquesta viuda pobra ha tirat més que tots els altres. Tots aquests han donat el que els sobrava; ella, en canvi, ha donat el que necessitava, tot el que tenia per a viure.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Nosaltres ordinàriament ens deixem portar per les notícies que ens arriben pels Mitjans de Comunicació: mòbils, TV, ràdio, diaris, etc.
 • I si no tenim sentit crític ens ho creiem tot, sense adonar-nos que aquests mitjans estan en mans dels poders polítics i econòmics, que diuen el que volen i callen el que no els interessa.
 • El mateix succeïa en temps de Jesús amb els escribes, fariseus i sacerdots: ells donaven la versió dels fets que a ells els interessava, marcaven l’opinió.
 • Pregaven en públic, donaven grans almoines al temple per ser vistos i estimats com persones pietoses i dignes, però feien el que volien.
 • La mirada de Jesús és diferent, se n’adona que una pobra viuda ha donat només dues monedes, però que son la seva única riquesa.
 • Jesús mira el món no des de dalt sinó des de baix, des dels pobres, on apareix la realitat. Les viudes, els orfes i el estrangers eren els preferits per la llei jueva. Des d´ells Jesús mira el món.
 • Podem demanar-nos avui si tenim la mirada de Jesús sobre la nostra realitat, tan injusta, discriminatòria, corrupta i violenta. Mirem el món des de baix?
 • I podem qüestionar-nos si ens adonem que aquesta viuda, que ho ha donat tot, és com una imatge simbòlica, una icona de Jesús. Jesús no ens dóna simplement coses, paraules i guaricions, sinó que es dóna ell mateix a la passió i a la creu. I aquesta donació és pasqual, camí de vida i de resurrecció per a tots nosaltres.
 • Demanem a l´Esperit, que sempre actua des de baix, que puguem viure al estil de Jesús, que tinguem la seva mirada profunda i carinyosa envers els petits i pobres, les dones i estrangers, i que sapiguem donar la nostra vida al servei del Regne de Déu.
 • Víctor Codina sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús