User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-11-23

Presència de Déu

M'aturo un moment i penso en l'amor i la gràcia que Déu ha vessat sobre meu, creant-me a la seva imatge i semblança, fent-me temple del seu Esperit.

Llibertat

En l'Evangeli són molts els que no hi veuen, els que no hi senten. Són molts els que hi veuen i hi senten, però en canvi no entenen res. La manca de llibertat fa que la seva paraula no pugui ser acollida, sentida i entesa. Reconeixem humilment les esclavituds personals i demanem ser-ne alliberats

Consciència

Prenc consciència de la quantitat d'oportunitats que cada dia Déu posa en la meva vida per a poder estimar. Repasso amb agraïment les darreres hores.

Paraula de Déu

Lluc 21,5-11

Alguns parlaven del temple i de com estava decorat amb pedres precioses i amb ofrenes votives. Jesús digué:
- De tot això que veieu, vindran dies que no en quedarà pedra sobre pedra; tot serà enderrocat.
Llavors li preguntaren:
- Mestre, ¿quan passarà tot això i quin serà el senyal que està a punt de succeir?
Ell digué:
- Estigueu alerta, no us deixeu enganyar. En vindran molts que es valdran del meu nom i diran: "Sóc jo", i també: "El temps arriba." No aneu darrere d'ells. Quan sentireu parlar de guerres i de revoltes, no us esglaieu: cal que això succeeixi primer, però la fi no vindrà de seguida.
Després els va dir:
- Un poble s'alçarà contra un altre poble, i un regne contra un altre regne; hi haurà grans terratrèmols i pertot arreu fams i pestes, fets espantosos i grans senyals al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • L´evangeli de Lluc forma part del discurs escatològic i apocalíptic de Jesús, un gènere literari jueu, que ens desconcerta avui i ens espanta. Parla de guerres i de destrucció del temple, de la fi del món.
 • Segurament els primers lectors de l´evangelista Lluc, que havien vist la destrucció del temple, interpretaven el text millor que nosaltres avui.
 • Com cal llegir aquest evangeli avui?
 • Nosaltres també patim avui guerres, migracions, pandèmies, crisis econòmiques i socials, discriminacions, corrupció de polítics i dirigents, clericalisme i abusos sexuals de membres de l´església, canvi climàtic, temples cremats i temples buits, etc.
 • El missatge apocalíptic ens diu que tot aixó, que és real, no té la darrera paraula, que la mort no és la fi, que la darrera paraula és del Senyor, que ha mort i ressuscitat, que ens dóna l´Esperit de vida i un dia vindrà a jutjar el món.
 • Encara que el mon s´ensorri i els volcans omplin de lava la terra, no és encara la fi, el Senyor vindrà i ell té la darrera paraula de justícia i misericòrdia. I aquell dia serem examinats sobre l´amor, sobre la nostra estimació a Déu i als altres, als germans.
 • L´evangeli ens exhorta a no espantar-nos, a no tenir por, a no deixar-nos enganyar, a ser fidels i esperançats, a fiar-nos de Jesús i del seu Esperit que vetlla per nosaltres i ens acompanya sempre. La nostra fe no està lligada ni a les parets del temple ni a la opinió pública dels grans d´aquest món, sinó a la paraula de Jesús de Natzaret, mort i ressuscitat.
 • A l´eucaristia proclamem; “Anunciem la vostra mort, confessem la vostra resurrecció, esperem el vostre retorn, Senyor Jesús”. Però potser no gosem dir, com l´església primitiva, “Veniu, Senyor Jesús!”.
 • Víctor Codina sj

Conversa

Allò que he après, allò que encara no veig clar... tot ho comparteixo amb Jesús, que al meu costat no deixa un sol moment d'escoltar-me i acollir-me amb un amor infinit.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús