User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-11-24

Presència de Déu

M'ha acompanyat des de sempre, fins i tot des d'abans de néixer i existir. Ara em modela dia a dia a través de moltes mans. Em mira a través de molts ulls. Em somriu a través de molts rostres... Percebo la presència de Déu sobretot en els altres.

Llibertat

Poso nom a les meves cadenes. Es poden dir: por, riqueses, hàbits arrelats... Davant nostre no són res més que ídols amb peus de fang

Consciència

Em recordo a mi mateix que sóc en presència del Senyor. Ell és la meva força en moments de debilitat. És el meu consol en temps de tristesa.

Paraula de Déu

Lluc 21,12-19

Jesús va dir als seus deixebles: Us agafaran, us perseguiran, us portaran a les sinagogues i a les presons i us faran comparèixer davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni. Estigueu decidits a no preparar-vos la defensa: jo mateix us donaré una eloqüència i una saviesa que cap dels vostres adversaris no serà capaç de resistir o de contradir. Sereu traïts fins i tot pels vostres pares, germans, parents i amics, i en mataran alguns de vosaltres. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però no es perdrà ni un de sol dels vostres cabells. Amb la vostra perseverança salvareu la vida!

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • “Sereu odiats de tothom pel fet de portar el meu nom. Però no es perdrà ni un dels vostres cabells.”
 • Evangeli “durillo” per avui! Jesús ens parla des de l'experiència pròpia, i les comunitats que escriuen aquests relats també parlen des de l'experiència de rebuig, de mala acollida i de persecució que van patir.
 • Podem avui fer presents les persones que, en diversos països, pateixen també el menyspreu o fins i tot l'oberta persecució per ser seguidors de Jesús i el seu desig de construir Regne aquí en el nostre món.
 • Nosaltres segurament no patim persecucions tan crues com aquestes. Però també podem veure les vegades que la nostra condició de seguidors/es de Jesús i el seu Evangeli ens suposa alguna incomprensió, dificultat, o contrastos en la manera de funcionar 'del món' i la que creiem que respon als criteris del Regne.
 • Puc veure avui quines coses que m'envolten, que visc i que observo al meu entorn que em mostren que els criteris de Jesús i l'Evangeli no són els 'd'aquest món'...
 • I em pregunto com puc portar llum i potser alternatives a aquestes maneres 'del món' que no són les de l'Evangeli...
 • I demano el Senyor que pel seu Esperit faci de nosaltres testimonis de l'Evangeli.
 • Llorenç Puig sj

Conversa

"Entrada és ja l'esposa
a l'hort amè que tant ha desitjat
i al seu gust hi reposa
amb el coll reclinat
sobre els braços suaus de l'Estimat"

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús