User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2021-11-27

Presència de Déu

Aturar-se es fer aflorar la consciència d'una presència que ens acompanya amb fidelitat. La consciència esdevé llavors agraïda davant tant de bé rebut.

Llibertat

Puc centrar-me aquesta setmana en les pors. Els poso nom: por de la mort, de la malaltia, de la solitud, de no ser estimat... Les confio al Senyor de la Vida perquè no es converteixin en obstacle per a la meva llibertat.

Consciència

Prenc consciència de com he viscut les últimes hores, dies i setmanes. I de la manera com l'Esperit del Senyor hi ha estat present, moltes vegades sense adonar-me'n.

Paraula de Déu

Lluc 21,34-36

Jesús va dir als seus deixebles:

Vosaltres estigueu alerta: que l'excés de menjar o l'embriaguesa o les preocupacions de la vida no afeixuguin el vostre cor, perquè de cop i volta, com un llaç, us trobaríeu a sobre aquell dia, que caurà sobre tots els habitants de la terra. Vetlleu, doncs, i pregueu en tot moment perquè us pugueu escapar de tot això que ha de succeir i us pugueu presentar sense temor davant el Fill de l'home.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • En la predicació profètica, el dia del Senyor (“aquell dia” en el text de Lluc) és anunciat com un dia, no d’esclat i de celebració, no de llum i de plenitud, sinó de foscor sense gens de claror (Amós 5,18.20). Les imatges que s’utilitzen són les d’una situació sense sortida: “serà com l’home que fuig del lleó i es troba amb un ós; es refugia a casa, repenja la mà a la paret i el pica una serp” (Amós 5,19). És, per tant, un dia d’amenaces i de mals auguris. L’apocalíptica posterior a la profecia, tan utilitzada en temps de Jesús, insisteix en l’anunci d’aquest dia tenebrós. És el dia del judici, el dia de passar comptes. Un dia temut i poc afalagador. Tanmateix, en el text de Lluc que hem llegit avui el dia del Senyor serà el dia del fill de l’home, el dia de Jesús. Aquesta vinguda de Jesús al final de la historia no serà per a castigar sinó per a salvar. Així ho subratlla el text que acabem de llegir: “Vetlleu, doncs i pregueu en tot moment perquè pugueu escapar-vos de tot això. I presentar-vos sense temor davant del fill de l’home”. Ho subratlla un cop més el text que llegirem demà i que ve a continuació del que acabem de llegir: “Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt perquè ben aviat sereu alliberats”. La formulació d’alçar el cap ben alt és un distintiu dels homes i les dones lliures. Quan els israelites van ser alliberats d’Egipte, van sortir amb el cap ben alt. És adient de recordar aquí que l’expressió “amb el cap ben alt” només surt en un text en tot l’Antic Testament, en el llibre del Levític on, en la descripció de la sortida d’Egipte, Jahvé, el Déu d’Israel, diu: “Jo sóc el Senyor, el vostre Déu que us he fet sortir del país dels egipcis perquè no fóssiu més els seus esclaus. Jo vaig trencar els lligams del vostre jou i ara podeu caminar amb el cap ben alt”, és a dir, en llibertat (Lev 26,13). El dia de Jesús serà, el dia de la llibertat i de la salvació. Demà encetarem l’Advent que és la preparació per a la festa de Nadal que anuncia la llibertat per a tots els homes i dones del nostre món.
  • Oriol Tuñí sj

Conversa

Una manera de parlar amb el Senyor és fer-ho no tan sols d'un mateix, sinó portant a la conversa aquells que estimem i que potser no estan passant un bon moment. Demano al Senyor per ells.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús