User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-05-16

Presència de Déu

Endreço el meu interior . Deixo a un costat per uns moments pensaments i maldecaps que a vegades ho ocupen tot. L'espai que vaig deixant el va omplint a poc a poc la seva presència.

Llibertat

Ens pot ajudar a crear aquesta quietud, imaginar com desfem una a una aquelles cordes que ens lliguen a pensaments, preocupacions, inquietuds...

 

Consciència

Prenc consciència de tot el bé rebut, perquè essent conscient d'aquest bé, pugui en tot servir-te i estimar-te.

Paraula de Déu

Joan 14, 21-26

Jesús va dir als seus deixebles:

El qui m'estima és el qui té els meus manaments i els guarda; i al qui m'estima, el meu Pare l'estimarà i jo també l'estimaré i em manifestaré a ell.
Judes, no l'Iscariot, li pregunta:
- Senyor, què ho fa que et vulguis manifestar a nosaltres però no al món?
Jesús li respon:
- Qui m'estima, guardarà la meva paraula; el meu Pare l'estimarà i vindrem a fer estada en ell. El qui no m'estima, no guarda les meves paraules. I la paraula que escolteu no és meva, sinó del Pare que m'ha enviat.
Us he dit tot això mentre he estat amb vosaltres, però el Defensor, l'Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que jo us he dit, i us ho farà entendre.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Quan Joan parla de les relacions personals de Jesús amb el seu Pare, normalment solen sortir dos àmbits espirituals que són molt importants en la vida del creient: els seus manaments, i l’amor als altres. I l’evangelista ho pinta amb imatges plenes d’un context afectuós, d’intimitat, de relacions interpersonals entre el Senyor i el seu deixeble: habitar en ell, fer morada en nosaltres, conviure amb identitats de vida. És el llenguatge de la unió afectiva i afectuosa, de la vinculació de vides.
  • Els “manaments” en Joan no tenen res a veure amb la famosa Torà, la Llei del Poble Jueu; és l’equivalent a guardar i fer-se pròpia la voluntat del Pare, és la contemplació de la Paraula de Déu, és la reflexió de la Saviesa del cor, la intimitat amb l’Esperit de Déu. Per tant, una disposició més mística o espiritual que ètica i moral. Va més en la línia de l’enamorament que en el compliment de d’uns preceptes.
  • I tot ha de passar pel “peatge” de l’amor, el compliment de “el manament” del Senyor. Aquesta és una constant evangèlica. I sort en tenim que hi ha tantes persones que no saben teologia, ni tenen temps per contemplar, però en canvi estimen, fan el bé i en les seves vides hi ha una orientació cap als altres, com el bon samarità, que passava “casualment per aquell camí”, com diu Lluc. Era oficialment un heretge, però estava en la més pura línia de l’Evangeli.
  • Jesús, quan s’enlaira parlant del Pare i de l’Esperit que ens ho ensenyarà tot, no s’oblida de l’amor als homes i dones concrets, perquè sap que el que estima ja té en ell l’Esperit de Déu i viu “ensenyat per l’Esperit”.
  • Francesc Roma sj

Conversa

Després d'allò contemplat i meditat, li obro el cor amb amor i franquesa.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús