User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-05-17

Presència de Déu

Diuen alguns: "el món s'ha buidat de la teva presència"; potser és perquè sempre tenim pressa que no et sabem trobar. Deixo enrere presses i treballs per estar una estona amb tu.

Llibertat

Si Déu em volgués parlar a través de la vida, estaria al cas? Si Ell volgués asserenar-me o interpel•lar-me, me n'adonaria? Ara que espero amb anhel la seva arribada, demano la gràcia de ser més lliure de les pròpies preocupacions i més obert a la seva Paraula.

Consciència

Prenc consciència de la quantitat d'oportunitats que cada dia Déu posa en la meva vida per a poder estimar. Repasso amb agraïment les darreres hores.

Paraula de Déu

Joan 14,27-31a

Jesús va dir als seus deixebles:
--Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us dono la pau que el món no dóna. Que els vostres cors s'asserenin i no temin. Heu sentit que us deia: "Me'n vaig, però tornaré a vosaltres." Si m'estiméssiu, us alegraríeu de saber que me'n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. Us ho he dit ara, per endavant, perquè, quan això passi, cregueu. Ja no parlaré gaire més temps amb vosaltres, perquè arriba el príncep d'aquest món. No és que ell tingui poder sobre mi, però així el món sabrà que jo estimo el Pare i que faig el que el Pare m'ha manat.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • En el text d'avui Jesús anuncia la seva propera mort als deixebles. Aquestes paraules són part del seu darrer discurs abans de sortir cap a l'Hort de les Oliveres. Hi pronuncia una frase que repetim cada dia a l'Eucaristia abans de la comunió: “La pau us deixo, la meva pau us dono”. Una frase que requereix explicació, perquè el seu context no és pas de pau. Com es pot tenir pau quan s'anuncia la traïció d'un dels teus millors amics, l'inici d'una detenció que portarà primer a la presó i després al patíbul?
  • I Jesús, però, va entendre que aquest context d'extrema injustícia i crueltat humana és el context de la pau. Són paraules massa fortes per entendre-les a la primera. És a dir, només es poden entendre des d'una visió molt diferent del món i del que és aquest procés biològic que anomenem vida. Per a Jesús els esdeveniments tenen un sentit diferent de l'habitual. L'obediència al Pare fins a la mort no és una cosa dolenta o per fugir-ne, sinó causa de salvació per a molts. La mateixa mort no és una tragèdia, sinó anunci de la joia perquè Jesús tornarà amb ells.
  • I des d'aquí, ens podem preguntar: si Jesús va veure el món d'una manera tan diferent de la nostra, com podem estar segurs de que les coses són realment com les veiem? Quin és el sentit profund de tot? Què ens espera? No es tracta de tornar-nos filòsofs, sinó d'adonar-nos de que hi ha un sentit de les coses que se'ns escapa a la majoria, però que passa per la confiança en Déu i posar les nostres vides a les seves mans.
  • Meditem amb tranquil·litat aquest passatge. Que el Senyor ens doni la saviesa per entendre'l i la força de voluntat per dur-ho a terme.
  • Sigui lloat Jesucrist
  • Alberto Núñez Fernández sj

Conversa

Conversa amb Jesús, company de camí que no em deixa mai.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús