User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-08-06

Presència de Déu

«En el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant». El senyal de la creu fet externament amb lentitud i respecte, o només recitat internament al ritme de la respiració, em situa davant d'Aquell que és font de la meva vida.

Llibertat

Demano la gràcia de poder dirigir tota la meva vida cap a ell. De deixar que ell, en qui crec i a qui estimo, recreï i doni força a tot el que jo sóc.

Consciència

Prenc consciència del fet que no hi ha res com un moment de felicitat viscut amb profunditat; que no hi ha res com una llibertat centrada només en Ell

Paraula de Déu

Lluc 9, 28-36

Jesús va prendre amb ell Pere, Joan i Jaume i pujà a la muntanya a pregar. Mentre pregava, l'aspecte de la seva cara va canviar i el seu vestit es tornà d'una blancor esclatant. Llavors dos homes es posaren a conversar amb ell. Eren Moisès i Elies, que es van aparèixer gloriosos i parlaven de la partença de Jesús, que s'havia d'acomplir a Jerusalem. A Pere i els seus companys, la son els vencia, però es van desvetllar i van veure la glòria de Jesús i els dos homes que eren amb ell. Quan aquests ja se separaven de Jesús, Pere li digué:
- Mestre, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.
No sabia què deia. Encara ell parlava així, quan es formà un núvol que els anà cobrint. Ells s'esglaiaren, en veure que entraven dins el núvol. Llavors va sortir del núvol una veu que deia:
- Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo.
Així que s'hagué sentit la veu, Jesús es quedà tot sol. Ells guardaren el secret, i aquells dies no explicaren a ningú res del que havien vist.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Pere, Joan i Jaume acompanyen Jesús. Res d’estrany.
 • Vol anar a pregar. Tampoc no és gens estrany.
 • Per això, puja a una muntanya, que per la tradició jueva parla del lloc privilegiat per trobar-se amb Déu.
 • Tot i que estan cansats, els seus deixebles l’acompanyen -enlloc diu que sigui de nit, però podria ser-. Mentre Jesús prega, els deixebles cauen profundament adormits. Potser no és el primer cop, però sí sabem que no serà pas l’últim -els hi tornarà a passar a Getsemaní-.
 • I pregant, aquells que dormen, no se n’adonen fins que es desvetllen d’allò que succeeix.
 • Troben Jesús transfigurat. No sols transformat: Transfigurat!
 • No són només els seus vestit, tampoc no és només el seu aspecte, la seva figura. TOT Ell travessat, format per la mateixa essència de Déu.
 • Això -ser travessat pel mateix ésser de Déu- ho canvia tot. Tant, que es fa evident fins i tot als ulls. I desvetlla l’oïda: “Aquest és el meu Fill: escolteu-lo.”
 • No t’adormis. Cerca el teu TOT travessat i mira’l a Ell, transfigurat.
 • Paloma Aragüe Calle hcsa

Conversa

Quins sentiments i pensaments em sorgeixen en pregar i meditar la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, a prop meu, assegut o dret, quiet o passejant. Li obro el cor amb confiança.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús