User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-08-16

Presència de Déu

La vida quotidiana ens porta a la teva presència. Això sí, sempre que, allà on siguem, sapiguem recollir-nos per sentir el teu desig de comunicar-te

Llibertat

Un cor lliure és un cor vulnerable a ulls del món. No té proteccions, no té pantalles. A ulls de Déu, un cor lliure és un cor obert a l'única riquesa que val la pena: la riquesa d'un amor que no s'esgota mai. Demano un cor així.

Consciència

Prenc consciència de la bondat de Déu desplegada en la meva vida en mil detalls. També de les meves petites infidelitats que no em deixen viure amb plenitud humana

Paraula de Déu

Mateu 19,23-30

Jesús va dir als seus deixebles:
--Us asseguro que un ric difícilment entrarà al Regne del cel. Més encara: és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu.
Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt desconcertats, i deien:
--Si és així, qui pot salvar-se?
Jesús se'ls mirà i els digué:
--Als homes els és impossible, però Déu ho pot tot.
Llavors Pere li va dir:
--Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t'hem seguit. Què rebrem, doncs?
Jesús els digué:
--Us ho asseguro: quan neixi el món nou i el Fill de l'home s'assegui en el seu tron gloriós, també vosaltres, els qui m'heu seguit, us asseureu en dotze trons i jutjareu les dotze tribus d'Israel. I tothom qui pel meu nom hagi deixat cases, germans, germanes, pare, mare, fills o camps, en rebrà cent vegades més i posseirà la vida eterna.
»Molts passaran de primers a darrers, i molts, de darrers a primers.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Els deixebles i Jesús un dia parlaven. Hi som també i escoltem. Jesús parla de les persones riques, la reflexió sobre la riquesa, en consciència, veient el nostre món, ser ric i aspirar a entrar al Regne és ben difícil, s’ha de saber molt com utilitzar les riqueses per poder formar part del Regne.
  • Els deixebles, pobres, es miren i pregunten lògicament: i nosaltres? que ho hem deixat tot?
  • Llavors Jesús fa allò tan meravellós: fa aparèixer el somni. Déu ho pot tot, tot i res no és en va, ni la més petita cosa, ni els nostres actes més amagats, tot, tot, serà camí per la vida eterna, allà on Ell i el Pare estan junts i fan festa, allà hi serem nosaltres. El somni, amb mi i per mi ploreu, doncs amb mi, amb nosaltres, junts, farem festa. El Regne serà vostre. Tantes hores que no sabem on anem ni perquè fem el que fem, ni si tindrà cap resultat, ni si veurem res, ni si val la pena, i Jesús ens diu: “tothom qui pel meu nom... rebrà la vida eterna”.
  • Jesús ens ha consolat, és cert, i, no obstant, la pregunta dels deixebles queda a l’aire: què rebrem, doncs? Recordem moments que ens hem fet aquesta mateixa pregunta, què buscàvem, què ens passava. Cadascú ho sap. Els secrets del cor. Ara bé, rebre, rebre, en realitat ja hem rebut, perquè si intentem fer possible el regne, el gran somni ja el posseïm des d’ara: contribuïm al propòsit més extraordinari: ajudar a viure Déu, aquí, ara mateix, entre nosaltres, a la Terra. I l’alegria, fonda i íntima, és immensa.
  • M Lluïsa Geronès Estrada

Conversa

"Com un amic a un altre amic", li comento a Jesús obertament els meus sentiments, preocupacions, alegries, esperances....

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús