User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-09-20

Presència de Déu

Senyor, ajuda'm a restar obert a la teva presència. Omple els meus pensaments i els meus sentiments de la teva Pau.

 

Llibertat

En l'Evangeli són molts els que no hi veuen, els que no hi senten. Són molts els que hi veuen i hi senten, però en canvi no entenen res. La manca de llibertat fa que la seva paraula no pugui ser acollida, sentida i entesa. Reconeixem humilment les esclavituds personals i demanem ser-ne alliberats

Consciència

Prenc consciència del bé i del mal que hi ha en mi. Però sobretot del bé. El veig reflectit en molts petits detalls de cada dia, que de no fixar-m'hi acabarien enterrats en l'oblit. Els repasso i en dono gràcies.

Paraula de Déu

Lluc 8,19-21

La mare i els germans de Jesús van arribar on ell era, però hi havia tanta gent que no se li podien acostar. Algú li va dir:
--La teva mare i els teus germans són aquí fora, que et volen veure.
Ell els respongué:
--La meva mare i els meus germans són els qui escolten la paraula de Déu i la compleixen.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Pertànyer a la família de Jesús no és qüestió de privilegis. La família de Jesús tampoc no funciona a base de cercles tancats, accessibles només a alguns. És una família de portes obertes i, sobretot, de cor obert. Això és el que volia dir la mateixa Església quan proclamava, solemnement, en el concili Vaticà segon, ara fa més de cinquanta anys (en la seva constitució pastoral Gaudium et Spes): “Goigs i esperances, tristeses i angoixes, dels homes i dones del nostre temps, especialment dels més pobres i necessitats, són goigs i esperances, tristeses i angoixes dels deixebles del Crist. I no hi ha res que sigui veritablement humà que no trobi ressò en el seu cor”. De fet, en aquesta qüestió, és ben possible que ens emportem moltes sorpreses: molts dels que semblaven ser-hi, no hi són; i d’altres, que hom consideraria allunyats, sí que hi són... I és que, de fet, la condició per tal de formar part d’aquesta família és la d’escoltar la paraula de Déu i complir-la. Això ens pot eixamplar el cor i agrair tantes llavors de Regne sembrades a tot arreu –fins allà on no sospitaríem. També hi ha una altra característica important de la família de Jesús: tothom qui n’és desitja que la gent s’acosti a Jesús, sense témer passar a un “segon pla”. No s’hi valen les enveges ni les ganes de passar per davant dels altres. Finalment, l’episodi que avui llegim a l’evangeli podria semblar com un acte de “distanciament” de Jesús respecte a la seva mare; però, de fet, és el millor elogi que el seu Fill podia dedicar-li: què va fer Maria, sinó escoltar la Paraula de Déu i posar-la en pràctica? Segur que Jesús, quan parlava de les condicions de ser de la família de Jesús, pensava en ella...
  • Josep Giménez sj

Conversa

Com ha ressonat en mi la Paraula de Déu? M'ha deixat fred o m'ha mogut a consol i pau? Contemplo Jesús dret o assegut al meu costat, i comparteixo amb Ell els meus sentiments.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús