User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2022-11-28

Presència de Déu

Aquí em tens, Senyor.
Davant teu no em valen ni els càrrecs ni els títols, ni la gran quantitat de béns amb els quals em protegeixo. Només vull passar una estona al teu costat.

Llibertat

Un cor lliure és un cor vulnerable a ulls del món. No té proteccions, no té pantalles. A ulls de Déu, un cor lliure és un cor obert a l'única riquesa que val la pena: la riquesa d'un amor que no s'esgota mai. Demano un cor així.

Consciència

Recordo allò que he viscut les darreres hores o els últimes dies. M'adono de la quantitat de «coses» que han passat. Sentiments, esdeveniments, converses... omplen la meva vida i l'enriqueixen. En dono gràcies.

Paraula de Déu

Mateu 8,5-11

Jesús va entrar a Cafarnaüm. Un centurió l'anà a trobar i li suplicava:
- Senyor, el meu criat és a casa al llit amb paràlisi i sofreix terriblement.
Jesús li diu:
- Vinc a curar-lo.
El centurió li respon:
- Senyor, jo no sóc digne que entris a casa meva; digues només una paraula i el meu criat es posarà bo. Perquè jo mateix, que estic sota les ordres d'un altre, tinc soldats a les meves ordres. I a un li dic: "Vés-te'n", i se'n va, i a un altre: "Vine", i ve, i al meu criat li mano: "Fes això", i ho fa.
Quan Jesús ho sentí, en quedà admirat i digué als qui el seguien:
- Us asseguro que no he trobat ningú a Israel amb tanta fe. I us dic que vindrà molta gent d'orient i d'occident i s'asseuran a taula amb Abraham, Isaac i Jacob en el Regne del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Jesús moltes vegades parla de la fe dels altres, als quals ha sanat, ha ajudat i ha escoltat les seves demandes. Avui resta admirat de la fe del centurió i fa una important lloança sobre ella. La fe de la gent era una resposta a l’amor, a la generositat i a la capacitat de compassió que ells rebien de Jesús. Resultava fàcil creure en Ell. Tot Ell era i és una invitació a creure.
  • Perquè, doncs, Jesús lloa aquesta fe? Una manera molt amable i encertada de mostrar l’alegria que sentia Jesús, quan constatava que la gent confiava en Déu. I també, la comunicació d’autoestima tan necessària en la gent que pateix, que se sent urgida per una necessitat, que ha de cercar ajut quan sembla que tot falla. Jesús és Mestre en transmetre bones dosis d’autoestima. Ell sanava i afirmava la persona. Curava la malaltia i curava els cors.
  • Ara que estem en camí del proper Nadal, val la pena fixar-nos una mica en aquestes dimensions de la manera d’actuar de Jesús. Per les festes de Nadal segurament ens relacionarem amb més gent del que fem normalment. Mirem de no ferir, de no molestar, i si és possible de guarir i de comunicar autoestima als que ens rodegen. Que sigui Nadal un temps d’una millora en les relacions socials, familiars i humanes.
  • Jesús Renau sj

Conversa

Amb humilitat i senzillesa confio al Senyor les meves pors i esperances.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús