User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-01-28

Presència de Déu

Un jove em deia un dia: «amb el Senyor no ens trobem mai, perquè portem ritmes de vida diferents». Miro en aquest moment de trobar «quin és el meu ritme»; no aquell que em posen des de fora, sinó aquell en el qual m'és més fàcil de sentir la teva presència. M'hi ajudo del silenci, del prendre consciència de la respiració

Llibertat

És possible que en aquests moments hi hagi alguna cosa que no em deixa ser plenament lliure. Hi penso, però no la poso com a excusa de res: la força del seu Esperit pot més que totes les cadenes. Demano confiar-hi.

Consciència

Prenc consciència de totes les coses bones que em regala el Senyor cada dia sota formes tan diverses. En dono gràcies.

Paraula de Déu

Marc 4,35-41

Un dia, arribat el capvespre, Jesús diu als deixebles:
- Passem a l'altra riba.
Deixaren, doncs, la gent i se'l van endur en la mateixa barca on es trobava. L'acompanyaven altres barques. Tot d'una es va aixecar un gran temporal; les onades es precipitaven dins la barca i l'anaven omplint. Jesús era a popa, dormint amb el cap sobre un coixí. Ells el desperten i li diuen:
- Mestre, ¿no et fa res que ens enfonsem?
Així que es despertà, va increpar el vent i digué a l'aigua:
- Silenci! Calla!
Llavors el vent va parar i seguí una gran bonança. Jesús els digué:
- Per què sou tan covards? Encara no teniu fe?
Ells van sentir un gran temor i es deien l'un a l'altre:
- Qui és aquest, que fins el vent i l'aigua l'obeeixen?

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’evangeli d’avui ens posa de relleu com n’és de diferent la nostra manera de reaccionar davant d’una dificultat de la manera com actua el Senyor: nosaltres ens esverem, ell segueix dormint. És això senyal de que el nostre problema no el preocupa? En absolut; és perquè ell, quan ho cregui oportú, es despertarà i li dirà al temporal: “calla i estigues quiet! I el vent amainarà i seguirà una gran bonança”. Els deixebles són porucs perquè encara no el coneixen i no tenen fe en ell; per això es pregunten admirats: “qui deu ser aquest que el vent i l’aigua l’obeeixen?”
  • I nosaltres, que fa anys que coneixem el Senyor, com reaccionem quan ens trobem en una dificultat? Normalment també acudim esverats al Senyor i ens queixem que no ens fa cas, que no ens escolta, quan el necessitem i li demanem ajut; no li respectem ni el seu son, ni el seu temps. I ell ens respon com als deixebles: per què no creieu en mi? No sabeu que us estimo i vull el vostre bé?. No us inquieteu: quan ho cregui oportú, li diré a la vostra tempesta: “calla!” i us asseguro que vindrà una gran bonança. Això sí, el moment oportú per dir “calla!” deixeu-me’l escollir a mi; i estigueu-ne segurs ho faré sempre pensant en l’amor que us tinc. Podem acabar la nostra pregària amb aquella oració de sant Tomàs: “que la fe vingui en la nostra ajuda quan els sentits ens fallen”.
  • Lluís Victori sj

Conversa

Diàleg amb el Déu de la infinita misericòrdia que ens accepta tal com som, sempre que siguem capaços d'obrir-nos al seu amor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús