User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-05-27

Presència de Déu

La vida quotidiana ens porta a la teva presència. Això sí, sempre que, allà on siguem, sapiguem recollir-nos per sentir el teu desig de comunicar-te

Llibertat

Déu no és estrany a la meva llibertat. El seu Esperit anima els meus desigs més profunds, i els impulsa vers tot allò que és bo. Demano gràcia per estar sempre obert a la llibertat que ve del seu Esperit

Consciència

Prenc consciència de com he viscut les últimes hores, dies i setmanes. I de la manera com l'Esperit del Senyor hi ha estat present, moltes vegades sense adonar-me'n.

Paraula de Déu

Joan 21, 20-25

Pere es va girar i veié que darrere venia el deixeble que Jesús estimava. Era aquell que durant el sopar s'havia reclinat sobre el pit de Jesús i li havia preguntat: "Senyor, qui és el qui et traeix?" Pere, en veure'l, diu a Jesús:
- Senyor, i d'aquest, què en serà?
Jesús li respon:
- Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir? Tu segueix-me.
Així va córrer entre els germans el rumor que aquell deixeble no moriria, però Jesús no li va pas dir que no moriria, sinó: "Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir?"
Aquest és el deixeble que dóna testimoni de tot això. Ell ho ha escrit, i sabem que el seu testimoni és digne de crèdit.
Jesús va fer encara moltes altres coses. I si algú volgués escriure-les una per una, em sembla que els llibres que es podrien escriure no cabrien en el món sencer.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L'enigmàtic diàleg entre Jesús i Pere requeriria de tota una explicació exegètica molt relacionada amb la comunitat que hi ha darrera la redacció de l'Evangeli de Joan. No ens hi aturarem. Atura't no obstant amb l'enèrgic "Tu segueix-me" de Jesús a Pere. Sovint posem al nostre seguiment massa condicions i mediacions. A la crida personal li posem excuses, llençant pilotes fora: "però si som quatre", "jo ja estic disposat ja, però i els altres", "vols dir que no estem fent el préssec", "amb aquesta Església no anem enlloc"... Son excuses que palesen en el fons la nostra manca de confiança i el desig d'anar sempre sobre segur: quan tot sigui com crec que ha de ser, quan tingui tota la informació i ho controli tot llavors em decidiré. El "Tu segueix-me", és una crida personal que exigeix d'una resposta personal. No exempta de dubtes, però sobretot arrelada en la profunda confiança i en el profund amor personal a Crist del qual ahir parlàvem. "M'estimes?"
  • Santi Torres, sj.

Conversa

He escoltat la Paraula del Senyor i he estat una estona amb ell. Amb pau, confio a Jesús allò que ha ressonat en el meu interior.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús