User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-09-19

Presència de Déu

Faig lloc en el meu interior a la seva presència. Per això recullo els sentits i em preparo per a escoltar allò que el Senyor vol dir-me.

Llibertat

La por de perdre diners, vida, salut... quan es converteix en l'únic horitzó acaba per assecar l'ànima. Demano el do de perdre aquesta por.

Consciència

Prenc consciència de les meves potencialitats i en dono gràcies. Però també dels meus impediments i centraments, en demano perdó.

Paraula de Déu

Lluc 7,11-17

Jesús se n'anà en un poble anomenat Naïm. L'acompanyaven els seus deixebles i molta gent. Quan s'acostava a l'entrada del poble, duien a enterrar un mort, fill únic d'una dona que era viuda. Molta gent del poble acompanyava la mare. Així que el Senyor la va veure, se'n va compadir i li digué:
--No ploris.
Després s'acostà al fèretre i el va tocar. Els qui el portaven s'aturaren. Ell digué:
--Jove, aixeca't.
El mort va incorporar-se i començà a parlar. I Jesús el va donar a la seva mare. 16 Tothom va quedar esglaiat i glorificaven Déu dient:
--Un gran profeta ha sorgit entre nosaltres.
I també:
--Déu ha visitat el seu poble.
L'anomenada de Jesús s'escampà per tot el país dels jueus i per totes les regions veïnes.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L'evangeli d'avui ens narra la resurrecció del fill de la viuda de Naín. Ens fixarem en tres frases del text.
  • SE'N COMPADÍ. Jesús veu una mare viuda que enterra el seu fill únic. Jesús podia passar de llarg, seguir el seu camí amb els deixebles i la gent que l'acompanyava, però es detura, veu l'escena i es compadeix; etimològicament, se li commouen les entranyes, queda trasbalsat, li afecta el patiment humà. No és insensible, és de bon cor i li diu a la mare que no plori. ¿Veu Jesús potser en el dolor de la mare que plorava el fill mort, un presagi del dolor de Maria a la seva mort?
  • LI POSÀ LA MÀ AL DAMUNT. Abans de parlar, Jesús posa la mà damunt del fèretre, Jesús no té por a la mort, no fa com si no existís, ell ha vingut per donar-nos vida, per fer passar de la mort a la vida plena, per aixecar els caiguts; per això dirà al jove que s'aixequi. Aixecar-se, és la mateixa paraula grega que significa resurrecció. Jesús anticipa amb els seus miracles la resurrecció, la seva i la nostra.
  • EL SENYOR EL DONÀ A LA SEVA MARE. Era el dolor de la mare el que l'havia commogut, ara torna el fill a la mare. ¿Pensava Jesús en el goig de la seva mare Maria el dia de la Pasqua?
  • Reflexió i pregària: Contemplem la realitat de la mort, la compassió de Jesús al veure la mare viuda, el triomf de la vida sobre la mort, l'anticipació de la resurrecció de Jesús i de la Pasqua. ¿Ens deixem commoure pel patiment del món, sobre tot de les dones? ¿Diem als joves que s´aixequin? ¿Fem al llarg de la nostra existència alguns signes de vida que anticipin la resurrecció dels qui estan sota el dolor i la mort? ¿Som testimonis d´esperança?
  • Víctor Codina sj

Conversa

El fonament de la meva solidaritat és l'amistat amb Jesús. Cultivo aquesta amistat amb una estona de la seva companyia.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús