User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-09-21

Presència de Déu

No hi ha felicitat més gran que la d'aquells que es troben plens del seu Esperit. Demanem aquest do, però fem-ho humilment: no ens ho mereixem pas.

Llibertat

Demano tenir els mateixos sentiments, realitzar els mateixos actes, tenir la mateixa mirada que el Fill de Déu. He de demanar aquest do; només Déu el concedeix.

Consciència

Prenc consciència de totes les coses bones que em regala el Senyor cada dia sota formes tan diverses. En dono gràcies.

Paraula de Déu

Mateu 9,9-13

Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut a la taula de recaptació d’impostos, i li digué:
—Segueix-me.
Ell s’aixecà i el va seguir.
Més tard, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. Quan els fariseus ho veieren, preguntaren als deixebles:
—Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?
Jesús ho va sentir i digué:
—El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • L’evangeli que acabem de llegir em resulta sorprenent de veritat: imaginem un home a qui l’exercici d’un negoci molt rendible li ha fet perdre la sensibilitat de veure’s marginat pels seus conciutadans; l’únic que li interessa és guanyar diners; de repent passa pel carrer un desconegut que li diuen Jesús, un il·luminat, treu el cap a l’oficina i li diu simplement: “Vine amb mi”; i aquell home ho deixa tot i se’n va amb ell. I encara més: fa un gran dinar per celebrar el cessament del negoci. On trobem la causa d’aquest canvi tan inesperat i tan ràpid que transforma radicalment la conducta d’aquella persona, endurida per la vida que portava? Només ens queda una resposta: la mirada de Jesús, que és l’única realitat amb força per arrencar de les nostres entranyes un cor de pedra i posar-n’hi un de carn, capaç de generar els sentiments més nobles que la persona humana pugui imaginar. Jo no sabria com definir aquesta mirada; només puc constatar que arriba fins al fons del cor i el fa bo. Fixem-nos en alguns exemples que trobem a l’evangeli, a més de la mirada a Mateu: Jesús mira Zaqueu i aquest torna quatre vegades el que havia estafat; Jesús mira aquella dona de Samaria i la converteix en apòstol al seu poble; Jesús mira aquella dona adúltera i ella surt amb el convenciment de no tornar a pecar mai més; Jesús després de les negacions mira Pere i aquest en recordar la mirada, va plorar tota la vida; Jesús mira Judes quan l’entrega a l’hort i aquest penedit corre a tornar els diners.
  • Deixem-nos mirar per Jesús i ell farà meravelles, tot acollint la nostra petitesa!
  • Lluís Victori sj

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús