User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-11-22

Presència de Déu

Ara i aquí sóc davant de Déu. Ara i aquí no hi ha res més important en la meva vida. Res més que estar per ell, com ell ha estat i estarà per mi. M’assereno, respiro i m’obro a la seva tendresa, al seu amor.

Llibertat

La por de perdre diners, vida, salut... quan es converteix en l'únic horitzó acaba per assecar l'ànima. Demano el do de perdre aquesta por.

Consciència

Prenc consciència d'allò viscut les últimes hores, els últims dies o les últimes setmanes. Del bé que hi ha hagut i també del pecat i l'egoisme que m'han impedit estimar més.

Paraula de Déu

Lluc 19,11-28

Jesús era a prop de Jerusalem, i els qui l'acompanyaven es pensaven que el Regne de Déu es manifestaria immediatament. Per això digué:
--Un home de família noble havia d'anar-se'n en un país llunyà per rebre-hi la dignitat reial i després tornar. Llavors va cridar deu dels seus servents, confià a cada un una quantitat igual de diners i els va dir:
--Negocieu-hi mentre sóc fora.
Però els seus conciutadans li tenien odi i van enviar una ambaixada darrere seu a dir:
--No volem que aquest regni damunt nostre.
Quan ell tornà, investit de la dignitat reial, va fer cridar els servents a qui havia confiat els diners, per saber què havien guanyat. Es presentà el primer i digué:
--Senyor, els teus diners n'han produït deu vegades més.
Ell li respongué:
--Molt bé, ets un bon servent! Has estat fidel en poca cosa: rep ara el govern de deu ciutats.
Vingué després el segon i digué:
--Els teus diners, Senyor, n'han produït cinc vegades més.
Va dir també a aquest:
--Tu, igualment, governa cinc ciutats.
Però se'n presentà un altre que digué:
--Senyor, aquí tens els teus diners; els he guardat embolicats en un mocador. Tenia por de tu, perquè ets un home exigent: reclames allò que no has invertit i segues allò que no has sembrat.
Ell li respon:
--Amb les teves mateixes paraules et condemno, servent dolent! Sabies que sóc un home exigent, que reclamo allò que no he invertit i sego allò que no he sembrat. Doncs per què no posaves els meus diners al banc i ara que he tornat els hauria recobrat amb els interessos?
Aleshores digué als qui eren presents:
--Preneu-li els diners i doneu-los al qui en té deu vegades més.
Ells li contestaren:
--Senyor, si ja en té deu vegades més!
Ell replicà:
--Us ho asseguro: a tot aquell qui té, li donaran encara més; però al qui no té, li prendran fins allò que li queda. I a aquests enemics meus, que no em van voler per rei, porteu-los aquí i degolleu-los davant meu.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
  • Ho tenim tan a l'abast que ni ens adonem. Ens és tan natural que no gosem dir que és res d'extraordinari. Però el que als teus ulls és “normal” pot esdevenir alleujament per a una altra persona.
  • És tot el que hem rebut per do de Déu: les nostres capacitats i habilitats. Les que són, i no unes altres. Qui sap cantar, que canti; qui sap escoltar, que escolti; qui sap coordinar, que coordini; qui sap ensenyar, que ensenyi; qui sap cuidar, que tingui cura; qui sap fer riure, que escampi bon humor; qui sap acollir, que aculli; qui sap aixecar la veu per la justícia, que no calli!...
  • Ens han estat donades: fem-les créixer i posem-les al servei del Regne, tot fent d’aquest món -el que tenim més a prop- un lloc més amable, més obert a Déu.
  • Paloma Aragüe Calle hcsa

Conversa

Quins sentiments sorgeixen en mi en pregar i reflexionar sobre la Paraula de Déu? M'imagino Jesús mateix, assegut o dret, a prop meu, i li obro el cor.

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús