User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Pregària diària - 2023-11-23

Presència de Déu

Un jove em deia un dia: «amb el Senyor no ens trobem mai, perquè portem ritmes de vida diferents». Miro en aquest moment de trobar «quin és el meu ritme»; no aquell que em posen des de fora, sinó aquell en el qual m'és més fàcil de sentir la teva presència. M'hi ajudo del silenci, del prendre consciència de la respiració

Llibertat

Demano ser alliberat dels sorolls interiors i exteriors que m'impedeixen anar més a fons en la vida. Una vida superficial és una vida encadenada pels enganys.

Consciència

Prenc consciència del molt bé que el Senyor fa en mi cada dia i d'aquell bé que a través meu arriba als altres

Paraula de Déu

Lluc 19,41-44

Quan Jesús va arribar prop de Jerusalem i veié la ciutat, arrencà a plorar per ella i digué:
- Tant de bo que en el dia d'avui també tu haguessis reconegut allò que et donaria la pau! Però ara els teus ulls són incapaços de veure-ho! Vindran dies que els teus enemics construiran al teu voltant un mur de setge, t'encerclaran i t'atacaran per tots costats. Et rebatran per terra, a tu i als teus fills, i no hi deixaran pedra sobre pedra, perquè no has sabut reconèixer el moment en què Déu et visitava.

Alguns pensaments sobre el passatge d'avui

Active
Default
 • Endinsem-nos en la lectura d’avui que ens narra els moments de violència a què sotmetem el món actualment; que no patim i probablement no causem directament, però que colpeix les nostres entranyes.
 • Jesús en veure ara les Jerusalems —terres preferides a les quals, al llarg de la història, ha acompanyat perquè esdevinguessin lliures dels opressors, descobrissin els valors de la pau i coneguessin l’Amor que les va crear; i que ara, allunyades d’ell mateix, en desitgen el domini, la destrucció fins a extingir-les i la matança dels germans— arrenca a plorar.
 • Jesús que va mostrar la seva humanitat en el lament per la mort de l’amic, ara ho fa pels seus germans. Ell com a Getsemaní plora pel patiment actual i el que esdevindrà als seus estimats amb un sentiment de mort. És el plor de Déu en el dia d’avui.
 • L’home no ha sabut reconèixer que el porta a la pau: interior, per a ell, pels altres, per la creació, pel creador... i viu en la ceguesa que sols li permet veure el seu jo; ho desitja tot per la seva satisfacció, que espera el farà feliç, es creix trepitjant els altres i destrueix el somni de Déu per a ells.
 • Els enemics de les Jerusalems les encerclen, les ataquen per tots costats sense respectar la població civil innocent; els infants, els preferits del Senyor, per un odi tan superlatiu que es fa difícil d’imaginar. Desitgen destruir, fer desaparèixer l’enemic, justificant els mitjans emprats i les Jerusalem, llocs de vida, ara són desolació i mort.
 • Tu Senyor soterrat en les runes, mort en mig dels carrers, al costat dels hospitals que creies serien respectats, atès per la bona voluntat dels professionals, que no abandonen, en el terra dels hospitals... Jerusalem coberta de vides perdudes amarades de les teves llàgrimes.
 • Postrem-nos als peus de Jesús, acompanyem el seu plor, sentim vergonya per no reconèixer que tot el món és la Jerusalem que tu tant estimes i per la que desitges la pau. Fem nostre l’horror de tanta destrucció del teu Amor.
 • Mercè Almirall

Conversa

Quins sentiments i pensaments em sorgeixen en pregar i meditar la Paraula de Déu? Em sento consolada o consolat; em sento intranquil·la o intranquil; o bé em sento indiferent? M'imagino Jesús mateix, a prop meu, assegut o dret, quiet o passejant. Li obro el cor amb confiança

Conclusió

Glòria al Pare i al Fill i a l'Esperit Sant,
com era en un principi, ara i sempre,
pels segles dels segles.

Amén

Per qualsevol suggeriment no dubtis en fer-nos-el arribar

Més Espai Sagrat

Pregant

Reflectint

Aquest lloc de pregària està preparat per la Companyia de Jesús